En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica les benaurances com "el full de ruta per a l'itinerari d'una vida basada en la humilitat"

El Papa ha reivindicat aquest dilluns les benaurances com el full de ruta per viure el missatge de Jesús dins el món. Segons el Sant…

6 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha reivindicat aquest dilluns les benaurances com el full de ruta per viure el missatge de Jesús dins el món. Segons el Sant Pare, aquestes indicacions són la millor alternativa a les antilleis de la vanitat, la sacietat i l’orgull de considerar-nos superiors als altres. Un bon recordatori en un temps de molta necessitat pel que fa a la virtut de la humilitat. Concretament Francesc ha alertat contra els ídols de la vanitat, la sacietat i altres perversions humanes. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, ha fet una crida “seguir i viure les benaurances que, com a navegadors, animen els cristians a seguir l’itinerari de la vida”. El bisbe de Roma ha fet seva la proposta cristiana "d’una llei nova que, sense anul•lar l’anterior, la perfecciona a través de  les benaurances, que són el full de ruta, l'itinerari i els navegadors de la vida cristiana".
El Sant Pare s’ha referit al text de l'evangelista Mateu proclamat aquest dilluns, amb les consideracions que Lluc fa al final del relat de les benaurances, i ha parlat dels problemes que impedeixen viure una vida cristiana autèntica perquè ens fan ser com addictes a les riqueses. "Aquesta és l'antillei, el navegador equivocat, perquè es basa en tres esglaons que ens poden portar a la perdició i que són la vanitat, la sacietat i l'orgull, és a dir, tot allò que ens fa sentir superiors als altres, com aquell fariseu davant el publicà de la paràbola", ha explicat el pontífex.
Igualment el Papa ha dit que, entre totes les benaurances, una ens fa pensar especialment. És "la mansuetud i la humilitat que ens acosten a Jesús, ja que l'actitud contrària sempre buscar les enemistats i les guerres", segons el bisbe de Roma. Davant la idolatria de les riqueses, la vanitat i l’egoisme, el pontífex ha recordat que “ignorar els camins de les benaurances comporta relliscar en les propostes d’aquest mal”.
Aquesta setmana, reunió del Consell de 9 Cardenals
D'altra banda, es fa des d'aquest dilluns, amb la presència del Papa, la 15a reunió del Consell dels 9 Cardenals compromesos amb la reforma de la Cúria Romana. La trobada d’aquest C9 durarà fins dimecres. Des de l’octubre de 2013, s’estan reunint cada dos o tres mesos aquests purpurats que assessoren el pontífex sobre aquestes reformes. L’anterior reunió es va celebrar de l’11 al 13 d’abril.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 6 de juny.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció