En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica les benaurances com "el full de ruta per a l'itinerari d'una vida basada en la humilitat"

El Papa ha reivindicat aquest dilluns les benaurances com el full de ruta per viure el missatge de Jesús dins el món. Segons el Sant…

6 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha reivindicat aquest dilluns les benaurances com el full de ruta per viure el missatge de Jesús dins el món. Segons el Sant Pare, aquestes indicacions són la millor alternativa a les antilleis de la vanitat, la sacietat i l’orgull de considerar-nos superiors als altres. Un bon recordatori en un temps de molta necessitat pel que fa a la virtut de la humilitat. Concretament Francesc ha alertat contra els ídols de la vanitat, la sacietat i altres perversions humanes. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, ha fet una crida “seguir i viure les benaurances que, com a navegadors, animen els cristians a seguir l’itinerari de la vida”. El bisbe de Roma ha fet seva la proposta cristiana "d’una llei nova que, sense anul•lar l’anterior, la perfecciona a través de  les benaurances, que són el full de ruta, l'itinerari i els navegadors de la vida cristiana".
El Sant Pare s’ha referit al text de l'evangelista Mateu proclamat aquest dilluns, amb les consideracions que Lluc fa al final del relat de les benaurances, i ha parlat dels problemes que impedeixen viure una vida cristiana autèntica perquè ens fan ser com addictes a les riqueses. "Aquesta és l'antillei, el navegador equivocat, perquè es basa en tres esglaons que ens poden portar a la perdició i que són la vanitat, la sacietat i l'orgull, és a dir, tot allò que ens fa sentir superiors als altres, com aquell fariseu davant el publicà de la paràbola", ha explicat el pontífex.
Igualment el Papa ha dit que, entre totes les benaurances, una ens fa pensar especialment. És "la mansuetud i la humilitat que ens acosten a Jesús, ja que l'actitud contrària sempre buscar les enemistats i les guerres", segons el bisbe de Roma. Davant la idolatria de les riqueses, la vanitat i l’egoisme, el pontífex ha recordat que “ignorar els camins de les benaurances comporta relliscar en les propostes d’aquest mal”.
Aquesta setmana, reunió del Consell de 9 Cardenals
D'altra banda, es fa des d'aquest dilluns, amb la presència del Papa, la 15a reunió del Consell dels 9 Cardenals compromesos amb la reforma de la Cúria Romana. La trobada d’aquest C9 durarà fins dimecres. Des de l’octubre de 2013, s’estan reunint cada dos o tres mesos aquests purpurats que assessoren el pontífex sobre aquestes reformes. L’anterior reunió es va celebrar de l’11 al 13 d’abril.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 6 de juny.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció