En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica posar "el cor en l'avui" present

El Papa ha assegurat aquest matí que la nostra vida és un “avui que no es repetirà”. En l’homilia de la Missa celebrada a la…

12 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest matí que la nostra vida és un “avui que no es repetirà”. En l’homilia de la Missa celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, Francesc ha animat tothom a no tenir un cor endurit, sense fe, sinó obert al Senyor. A partir d’una frase de la Carta als Hebreus, que diu "avui, si escolteu la seva veu, no endureiu els vostres cors", el Sant Pare ha recordat que "la nostra vida" és un avui "ple de dies" però "després del qual no hi haurà un replay, un demà", sinó "un avui en què hem rebut l'amor de Déu", la promesa de Déu de trobar-lo, un avui en el qual podem renovar "la nostra aliança amb la fidelitat de Déu". El Papa ha recorregut a la paràbola del qui pica a la porta dient al Senyor que ha arribat per ser amb ell però troba la resposta que diu que ha arribat tard. "Això ho dic no pas per espantar-vos, sinó senzillament per dir que la nostra vida és un avui: avui o mai", ha aclarit.
El pontífex ha assegurat que, amb el cor, "trobem el Senyor" i sovint Jesús retreu algunes actituds dient-nos que som "lents per entendre". Així ha fonamentat Francesc la invitació a no endurir el cor i a preguntar si potser hi manca la fe o si hi ha seducció pel pecat. En aquesta línia, ha afegit que "l'avui es juga en el nostre cor", i s'ha preguntat si aquest cor "està obert al Senyor".  El bisbe de Roma ha animat els creients a preguntar-se sobre l'estat del nostre avui i del nostre cor, ja que els dies es repeteixen "fins que el Senyor digui prou". El Sant Pare ha vinculat el cor tancat als "Doctors de la Llei, tota aquesta gent que perseguia el Senyor i el posava a prova per condemnar-lo". El Sant Pare ha afegit que hi ha "només un avui en la nostra vida", si bé tenim la temptació de dir allò de "ja ho faré demà”
Es presenta el document preparatori de cara al Sínode 2018
Aquest dijous, unes hores abans que es presenti el document preparatori de la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, dedicada al tema «Els joves, la fe i el discerniment vocacional», el cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes, ha destacat, en una entrevista a L'Osservatore Romano, que l'exhortació apostòlica postsinodal Amoris Laetitia, del Papa Francesc marca una clara continuïtat entre l'Assemblea sinodal de 2015 i la futura cita sinodal del 2018. El purpurat remarca que «hi ha una correlació evident entre joves, opció vocacional i família».
Finalment destaquem que s'ha posat en marxa una iniciativa solidària que consisteix a repartir, a partir de dilluns vinent, una bossa amb menjar amb un doble entrepà d'hamburguesa i formatge, unes pomes fresques tallades i ona botella d'aigua. En total, es distribuiran milers d'àpats als nombrosos sense llar que malviuen a la zona de la Plaça de Sant Pere del Vaticà i la Via della Conciliazione. L'acció neix d'un acord entre l'associació Medicina Solidària Onlus, que treballa ja des de fa temps amb un ambulatori mèdic a sota de les columnes de la basílica vaticana i altres activitats de voluntariat, i el restaurant McDonald's de Borgo Pio, en col·laboració amb l'Almoineria Apostòlica.

Lucia Ercoli, responsable sanitària de l'Institut de Medicina Solidària, ha explicat aquest dijous que "el moment és especialment crític per l'emergència del fred i també per l'increment de la pobresa i, per tant, de la gent que dorm al carrer". D'altra banda, ha dit que la idea vol buscar una part positiva a la polèmica ubicació del McDonald's, en buscar "una ocasió d'obertura a la generositat i a la possibilitat de crera ponts".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 12 de gener.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció