En directe

El Rosari

PAPA FRANCESC

El Papa renta els peus a 12 presos en un nou gest de servei

El Papa ha imitat aquest Dijous Sant, novament, el gest de Jesús a l'últim sopar. En un nou inici del Tridu Pasqual com a pastor…

13 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha imitat aquest Dijous Sant, novament, el gest de Jesús a l'últim sopar. En un nou inici del Tridu Pasqual com a pastor servidor, Francesc ha rentat els peus a 12 reclusos de la presó de Paliano, a la província italiana de Frosinone, a uns 60 quilòmetres de Roma. Entre els 12 presos d'aquest centre, hi havia tres dones, un musulmà que es convertirà al catolicisme el proper juny amb el baptisme, un argentí, un albanès i la resta italians. Entre ells, destaquen dos condemnats a cadena perpètua.

Des que va ser elegit, Jorge-Mario Bergoglio ha continuat amb la tradició que mantenia quan era arquebisbe de Buenos Aires. Ja en el primer any del seu pontificat, va rentar els peus de 12 menors en una presó romana. L'any següen, el 2014, ho va fer amb 12 discapacitats de diferent edat, nacionalitat i religió d'un centre d'ajuda, i després va repetir el ritu a la presó romana de Rebbibia. L'any passat va rentar els peus de 12 refugiats del centre d'acollida de Castel Novo di Porto, a la província de Roma. Amb aquesta Missa de la Cena del Senyor en una presó, el Sant Pare culminava un Dijous Sant molt intens. Al matí, presidia la Missa crismal a la Basílica vaticana, on ha recordat als sacerdots que estan "unigts per anunciar la veritat, la misericòrdia i l'alegria".

I poc abans de l'inici de l'Eucaristia a la presó de Paliano, es publicava una entrevista del periodista Paolo Rodari, del diari italià La Reppublica, al mateix pontífex. Francesc assegura que "ens trobem en una tercera guerra mundial a trossos". Assegura que "avui el pecat es manifesta amb tota la seva força de destrucció en els conflictes bèl·lics, en les diverses formes de violència i maltractament, en l'abandonament dels més fràgils". En la mateixa línia, el Papa diu que "el món ha d'aturar els senyors de la guerra, perquè els qui paguen són sempre els últims, els qui no tenen armes". Coincidint amb el moment de l'any, a les portes de la Pasqua, el Sant Pare comenta que pensa "només a demanar amb més força la pau per a aquest món sotmès als traficants d'armes que guanyen amb la sang d'homes i dones".

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció