En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

El Papa resa per la unitat de Corea

El papa Francesc ha presidit a la catedral de Myeong-dong la missa per la pau i la reconciliació, on ha assegurat que la desitjada unitat…

18 agost 2014

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha presidit a la catedral de Myeong-dong la missa per la pau i la reconciliació, on ha assegurat que la desitjada unitat de la península coreana, dividida per la guerra, és una cosa «possible mitjançant la força infinita de la Creu de Jesucrist».

«La meva visita a Corea acaba amb aquesta celebració de la Missa, en la qual implorem a Déu la gràcia de la pau i la reconciliació. Aquesta oració té una ressonància especial a la península coreana. La Missa d’avui és sobretot una oració per a la reconciliació en aquesta família coreana». Ha afirmat el Sant Pare davant les més de mil persones reunides la catedral de Seúl, entre les quals es trobaven 5 refugiats, 30 habitants de Corea del Nord i 7 dones que durant la Segona Guerra Mundial van ser obligades a prostituir-se per l’exèrcit japonès.

També ha indicat que «Jesús ens demana que creiem que el perdó és la porta que condueix a la reconciliació. Ens diu que perdonem els nostres germans sense miraments, ens demana una cosa totalment radical, però també ens dóna gràcia per fer-ho».

El Papa ha fet una crida als coreans, especialment els catòlics, a preguntar-se «com és la seva contribució a la construcció d’una societat justa i humana. Com a cristians i com a coreans heu de rebutjar amb fermesa una mentalitat que estigui fundada en la confrontació, la rivalitat o la sospita. Heu de promoure una cultura mollejada per les ensenyances de l’Evangeli i les tradicions del poble coreà».

«Resem perquè sorgeixin noves oportunitats de diàleg, de trobada, perquè es puguin superar les diferències entre aquesta família». Ha cacabat amb aquest missatge la visita que el Sant Pare ha fet a Corea del Sud en motiu de la Jornada Asiàtica de la Joventut.

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció