En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa resarà el Rosari per a tot el món dissabte a les 17.30 hores

El Papa resarà el Rosari aquest dissabte per a tot el món, a les 17.30 hores des de la Gruta de Lourdes situada als Jardins…

26 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa resarà el Rosari aquest dissabte per a tot el món, a les 17.30 hores des de la Gruta de Lourdes situada als Jardins del Vaticà. Serà per demanar ajuda a la Mare de Déu per frenar la pandèmia. Tots els santuaris del món són especialment cridats a participar-hi. Francesc ha convocat aquesta pregària mariana per estimular la unitat "en la pregària i per invocar l’ajuda de la Mare de Déu en la pandèmia, com també per confiar tota la humanitat al Senyor". La trobada mariana, transmesa en directe per Mundovisión, està promoguda pel Consell Pontifici per a la Promoció de la Nova Evangelització, amb el lema “Tots eren constants i unànimes en la pregària, amb Maria” (una frase del capítol primer dels Fets dels Apòstols). S’espera en aquesta convocatòcia una especial participació de les famílies, seons explica el mateix Consell Pontifici en un comunicat. Aniran recitant els misteris dones i homes que representen els afectats pel virus, amb un metge i una infermera, en aquest cas en nom de tot el personal sanitari.
L’arquebisbe Tommaso Caputo, delegat pontifici del Santuari de la Mare de Déu de Pompeia, ha destacat el bon esperit amb què la seva comunitat cristiana es prepara per a aquesta pregària mundial, juntament amb tota la zona de Campània, i ha agraït al Sant Pare "que hagi pensat en aquesta magnífica iniciativa d'invocar la Mare de tots nosaltres, que ens acull". L'arquebisbe Tommaso Caputo ha valorat molt positivament, a més, la recuperació del culte públic en aquest santuari de referència per a la devoció mariana a Itàlia. "Aquests dies el santuari de Pompeia està novament ple de pelegris que, sota els ulls de la Mare, se senten confortats i poden confiar en ella, com també demanar la seva intercessió", ha explicat. En aquesta línia, ha comentat que la Mare de Déu "ens ajuda a donar sentit a tot el que està passant ara, però sobretot que descobrim que tots som germans".
El Consell Pontifici explica, a més, que “el Sant Pare posarà als peus de Maria totes les angoixes i els mals de la humanitat, agreujats ara per la propagació del Covid-19". Finalment, la nota assegura que "la cita d’aquest últim dissabte del mes de Maria és un signe més de proximitat i consol per als qui, de diverses maneres, han estat afectats pel coronavirus, en la certesa que la Mare Celestial no desatén les peticions de protecció".

Seminari sobre la protecció dels menors

D'altra banda, s’ha convocat per a aquest divendres un Seminari online sobre la protecció de menors, per una Església més segura. L’objectiu és permetre als professionals de la protecció de menors compartir bones pràctiques, tant en les circumstàncies actuals com en les considerades "normals". Aquest fòrum virtual, organitzat per la International Safeguarding Conference, compta amb la col·laboració de diversos experts en la matèria per donar lloc a un debat. L'organisme mundial reuneix cada any representants de l'Església, professionals i especialistes científics per abordar el tema de la protecció de menors i compartir coneixements i bones pràctiques. Aquesta primera convocatòria obre una nova sèrie online amb el títol general "Una Església més segura".
Tornen les trobades públiques a la Plaça de Sant Pere

Acabem de saber, a més, que el Papa reprendrà la pregària del Regina Caeli a la Plaça de Sant Pere i amb la presència de fidels aquest diumenge, festa de la Pentecosta. Abans, a les 10 del matí, haurà presidit l’Eucaristia a la Capella del Santíssim Sagrament de la Basílica vaticana, igualment amb culte públic. En els dos casos, l’accés està limitat i marcat per les mesures de protecció higiènica i de distància. Des del 8 de març passat, Francesc havia presidit aquestes trobades públiques, tant les de l’Àngelus i el Regina Caeli com les audiències generals dels dimecres, des de la Biblioteca del Palau Apostòlic. Ara, tot comença a tornar a la normalitat.

I el diari vaticà L'Osservatore Romano ha publicat aquest dimarts una entrevista exclusiva al secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, en què reconeix la important tasca del Papa Francesc en aquesta pandèmia, en què ha demanat diverses vegades un alto el foc mundial i ha alertat davant les conseqüències de la pandèmia, com també dels problemes de les guerres i la fam. Antonio Guterres destaca que la pandèmia és un senyal d’alarma que requereix unitat i una renovada solidaritat mundial.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció