En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa situa el perdó al capdavant de les necessitats humanes i anima tothom "a compartir aquest do"

El Papa ha proposat aquest dimecres meditar el salm 51, anomenat Miserere, per explicar la misericòrdia que esborra el pecat, i ha assegurat que "qui…

30 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha proposat aquest dimecres meditar el salm 51, anomenat Miserere, per explicar la misericòrdia que esborra el pecat, i ha assegurat que "qui prega sobre aquest text bíblic té els mateixos desitjos de reconciliació amb Déu i penediment que el rei David quan va rectificar humiliat i va corregir la seva actitud". En una una nova audiència general, davant de desenes de milers de persones a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc també ha explicat que, en la reflexió sobre el salm 51, "es manifesta la necessitat que l’home té de ser perdonat", i ha acabat la catequesi concloent que "el perdó de Déu és el signe més gran de la seva misericòrdia i un do que tots els qui són perdonats han de compartir, perquè tots necessitem aquesta misericòrdia de Déu".
Amb el desig de "bona Pasqua", el pontífex ha tancat la sèrie d’audiències setmanals sobre la misericòrdia en l’Antic Testament. Francesc ha situat el perdó en el primer lloc de les necessitats humanes, i ha tornat a posar la Mare de Déu en el centre de les mediacions per unir-nos a Jesús ressuscitat. "L'anhel més profund de l'home, allò que més necessita a la seva vida, és ser perdonat i veure's alliberat del mal i de les seves conseqüències, perquè l'amor de Déu és més gran que el nostre pecat", ha explicat. El Sant Pare, a més, ha expressat el seu desig que "la pau de Crist acompanyi sempre tots els creients i els ajudi a ser testimonis del seu perdó, que transforma la vida". En la mateixa línia, ha recordat que l’Any de la Misericòrdia és una ocasió immillorable per demanar el perdó de Déu i ser missatgers del seu amor. Així ha donat també la benvinguda als pelegrins de llengua àrab, sobretot "els procedents del Pròxim Orient", que igualment "necessiten la misericordia, el penediment i el perdó que comencen amb el reconeixement de la condició de pecadors".
El Papa ha dedicat finalment una salutació especial a un grup de diaques de la Companyia de Jesús, aquests dies en pelegrinatge a Roma. També ha animat els malalts "a mirar constantment aquell que ha vençut la mort", alhora que ha fet una crida en el mateix sentit a les parelles que s’acaben de casar.
La Santa Seu defensa a l'ONU la importància i el paper de la dona
També subratllem que l’observador permanent de la Santa Seu davant les Nacions Unides, l’arquebisbe Bernardito Auza, ha dit aquest dimecres que, "sense la contribuió de les dones, no serà possible assolir els objectius fixats per l’ONU dins l’agenda per al desenvolupament sostenible". El prelat ha intervingut així a Nova York en un debat obert dins el Consell de Seguretat, sota el títol “El paper de la dona en la prevenció i resolució de conflictes a l’Àfrica”.
Segons l’arquebisbe Auza, les dones tenen “un do especial per educar les persones en l’objectiu de ser receptives i sensibles a les necessitats dels altres, cosa que és crucial en la promoció de la reconciliació”. Recordem que, entre els 17 objectius de les Nacions Unides de cara al 2030, un és el de “promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible”. Bernardito Auza ha admès que aquest objectiu és “encara un somni lunyà en molts països africans, particularment a la Regió dels Grans Llacs”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 30 de març.

Més actualitat

SOCIETAT

Augmenten un 33% els controls a autobusos i autocars, segons ha pogut saber Ràdio Estel 

controls autobusos

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, detalla que en dos anys s’ha invertit la tendència i el 60% dels vehicles compleix la ITV i el 40% té algun incompliment

5 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

Els experts alerten de la dificultat de restringir l’accés als mòbils fins als setze anys  

restriccions dels mòbils a nens i adolescents

El president de SOS Bullying, el psicòleg Ferran Barri, i el vicedegà de Ciberseguretat del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtic de Catalunya, Xavier Rubiralta, veuen complicat que un reial decret solucioni el problema

4 desembre 2024

Redacció

JUSTÍCIA

SOCIETAT

Joan Jubany: "Amb el Santi, hi ha 0 discrepàncies que vol dir 100% de coincidència"

El germà d'Helena Jubany reclama sinceritat a tots aquells que encara no han explicat tota la veritat

2 desembre 2024

Redacció