En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa sorprèn els infants i joves al campament del Vaticà

El Papa ha visitat aquest dimarts els infants i joves que participen en el campament d'estiu del Vaticà. La primera trobada s’ha produït poc després…

21 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha visitat aquest dimarts els infants i joves que participen en el campament d'estiu del Vaticà. La primera trobada s’ha produït poc després de les 9 del matí, davant de la sorpresa de tothom, mentre els nanos esmorzaven al vestíbul de l’aula Pau VI. Ho ha explicat el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni. Després de passar per les taules, Francesc ha conegut els espais per als jocs organitzats a la mateixa aula i ha parlat amb els participants. Franco Fontana, capellà de la Gendarmeria i dels Museus Vaticans, ha comentat que el pontífex "ha estat acollit quan ha arribat, mentre els nois estaven acabant l’esmorzar, i ha passat entre les taules a saludar-los, primer els petits, després els de primària i després els de secundària, segons els colors de la seva roba". El prevere responsable del grup ha dit que "el Papa s’ha interessat per tot el que fan, com viuen la jornada, i els ha preguntat si estaven contents". Igualment ha afegit que "els nois i noies s’han quedat molt sorpesos, fins i tot en silenci entre ells davant del Papa".
Ja a l'aula, en presència del pontífex, Franco Fontana i els monitors han presentat al Sant Pare les activitats que es fan cada dia. "De seguida els nens també han baixat a l’aula tot just en acabar d’esmorzar, com fan cada dia, amb normalitat i sense alterar l'horari", ha destacat el sacerdot. Fontana ha subratllat, a més, el diàleg amb el pontífex que han viscut tots els nois i noies d’aquest casal, en un ambient de total normalitat. "Els nanos han baixat, com fan cada matí, per a la planificació de la jornada, i aleshores hem proposat el pensament que es comparteix cada matí, moment en què tres nois han formulat unes preguntes, perquè la setmana passada alguns d’ells van dir que volien escriure al Papa", ha explicat. Finalment el capellà ha apuntat que "el Papa ha adreçat una salutació a tots els nanos i, ja al final després d’haver-se acomiadat, ha volgut saludar un per un tots els monitors, que són 22".

Entre altres gestos i detalls, el Sant Pare s'ha assegut a les taules amb els nens i "els ha suggerit fer nous amics". El bisbe de Roma ha recordat que "les persones que només saben divertir-se soles són egoistes” i que, “per passar-s’ho bé, cal estar junts, amb amics". El campament d'estiu s'ha organitzat com una iniciativa per ajudar els pares i mares que treballen al Vaticà, i inclou activitats educatives i recreatives per a mes de juliol a les zones dels Jardins Vaticans, de l'Heliport i de la mateixa Aula Pau VI. Al voltant d'un centenar d’infants i joves participen en les jornades, sempre seguint amb molta atenció els protocols contra el Covid-19. El campament està gestionat pels salesians juntament amb l'associació Tutto in 1 festa. Durant els dies del casal, els nanos es poden banyar a la piscina, com també jugar partits de tennis, futbol i bàsquet, alhora que tenen la possibilitat jugar als castells inflables i fer visites guiades als Jardins del Vaticà. Després de la visita, el Papa ha tornat a la Casa de Santa Marta a peu.  Una de les grans sorpreses d’aquest gran grup infantil i juvenil, segons ha explicat Matteo Bruni, és comprovar que el Sant Pare ha viscut aquest moment "amb familiaritat, senzillesa i paternitat".

Missatge sobre la transmissió de la fe en família
D'altra banda, el Papa assegura, en el seu missatge de Twitter publicat aquest dimarts, que "l’amor als pares i als fills arriba a ser plenament fecund i produeix fruits, pel bé de la pròpia família i molt més enllà, quan està animat i purificat per l’amor del Senyor”. Així Francesc, en el seu compte @Pontifex, torna a reivindicar el sentit profund d’unió a Jesucrist que ha de moure la transmissió de la fe a través de l’amor en la família, sobretot dels pares i les mares cap als fills i les filles.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 24') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció