En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

El paper de l’Església en el procés de Pau de Colòmbia

Diumenge el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC van signar l’acord de pau que posa fi a 52 anys de guerra. Un…

28 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Diumenge el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC van signar l’acord de pau que posa fi a 52 anys de guerra. Un acord que serà sotmès a referèndum per tot el poble de Colòmbia el proper 2 d’octubre. 
Aquest dimecres a la Fórmula Estel hem parlat del paper de l’Església amb en Llorenç Olivé, membre de la Comissió de Drets Humans de Justícia i Pau: “Jo penso que l’Església ha tingut un paper clau. En les comunitats de base de totes les esglésies ha estat un acompanyament fort amb els més vulnerables. Pensem que en aquest conflicte hi ha hagut milions de persones desplaçades internes, centenars de milers de morts, milers de desapereguts... i acompanyar en aquest dolor, acompanyar les famílies, es fa des del veïnatge, des del capellà de la parròquia més propera, que a més a més es qui pateix les conseqüències, perquè, en denunciar la vulneració dels drets humans, és el primer objectiu dels actors armats"
Llorenç Olivé segueix des de fa anys de prop el procés de pau de Colòmbia i va ser membre de la Delegació Europea de Justícia i Pau, que va treballar-hi directament. Olivé ha apuntat dues entitats que han estat clau: la Comissió Intereclesial Justícia i Pau de Colòmbia i la Taula Catalana per la pau a Colòmbia, amb representació de la societat civil i les principals administracions públiques catalanes: “Jo penso que és modèlica i única”, ha exposat Olivé. “Des del 2002 està treballant per fer conèixer precisament tot el què està passant allà, i per poder arribar al que sembla que a partir d’ara hi ha, un acord de pau per al futur”
El representat de Justícia i Pau, igual que el director de la Fundació Carta de la Pau a l’ONU, Ivan Pera, té clar que a partir d’ara serà molt important que aquesta pau arribi a tota la població: “Després de més de 50 anys de guerra, que ve d’un conflicte molt anterior, de tot el tema de desposessió de terres i dels qui no tenen res, amb sectors que viuen totalment al marge, d’un Estat que no existeix en aquestes zones... és un treball molt díficil. Que tothom s’incorpori socialment". Llorenç Olivé també ha especificat: “El més important serà el dia a dia de tots els veïns, sobretot en l’àmbit rural, que és on més s’ha patit, que puguis fer l’acompanyement i puguin incoporar-se socialment i laboralment, com una persona més”
Escolta l'entrevista a Llorenç Olivé (minut 32)

Més actualitat

RELIGIÓ

Javier Vilanova: "Desitjo el millor al president Salvador Illa"

Bisbe Javier Vilanova

El bisbe auxiliar de Barcelona, delegat pel cardenal Omella en l'acompanyament de Càritas Catalunya, demana  a la Generalitat "que atengui totes les necessitats socials, començant per l'habitatge"

9 setembre 2024

Redacció

POLÍTICA

Joan Tardà: “Lluís Llach desbarra molt” 

Joan Tardà sobre Lluís Llach

L'exportaveu d’ERC al Congrés creu que Oriol Junqueras és el més ben posicionat per presidir el partit

9 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció