En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

El Patriarca de Bagdad recorda que «mentre la política està debatent, els cristians segueixen patint i morint»

El Patriarca caldeu Louis Raphael Sako I ha tornat a denunciar la catàstrofe que s’està vivint a l’Iraq. Després de visitar els Camps de refugiats…

26 agost 2014

AsiaNews

Comparteix

El Patriarca caldeu Louis Raphael Sako I ha tornat a denunciar la catàstrofe que s’està vivint a l’Iraq. Després de visitar els Camps de refugiats de les províncies d’Erbil i Dohok ha enviat un comunicat on ha advertit que «encara no s’han trobat solucions concretes» i que «el món encara no ha entès la gravetat de la situació».

El Patriarca de Bagdad i el president de la Conferència Episcopal iraquiana han dit que «el fenomen de la migració té un gran impacte tant als cristians com als musulmans, perquè l’Iraq està perdent un component insubstituïble de la seva societat». També ha criticat la comunitat internacional, encapçalada pels estats Units i la Unió Europea perquè «no han pres les mesures necessàries per alleujar el patiment d’una població maltractada».

A més, Sako ha acusat a la comunitat musulmana afirmant que «el fonamentalisme religiós segueix creixent amb força, la qual cosa comporta tragèdies, mentre que nosaltres, els cristians, sorprenem si demanem als líders musulmans si han entès la gravetat del problema».

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció