En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Comparteix

El portaveu de l'Associació Pro Drets Humans de Melilla, José Alonso Sánchez, en una entrevista a Ràdio Estel ha titllat de "neteja ètnica" per part de la policia o exèrcit marroquí tot el que està passant a la frontera. També ha reiterat que aquest és el resultat de l'entrada de migrants a Espanya, i que aquesta vegada han transcendit les imatges; però que moltes vegades aquests fets es produeixen de nit i "no surten enlloc".

Els fets d'aquest cap de setmana han deixat un total de 23 víctimes mortals segons les autoritats marroquines, tot i que l'ONG Caminando Fronteras apunta que en són 37. Per ara, encara no hi ha un recompte oficial de les persones que han mort en caure de la tanca a causa de les agressions de la policia marroquina i espanyola.

L'actuació policia a Melilla amb milers de migrants. Via Associated Press

"Moltes vegades, aquests fets es produeixen de nit i no surten enlloc"

José Antonio Sánchez ha apuntat que molts d'aquests migrants, abans d'intentar saltar la tanca, malviuen a la muntanya Gurugú, fins que la policia marroquina els fa fora. Per fer-ho, segons especifica, "els persegueixen i inclús poden arribar a calar foc per obligar-los a marxar". El portaveu ha especificat que quan els migrants arriben a la tanca espanyola ja han hagut de superar obstacles molt lesius perquè el costat més perillós, assegura, és el marroquí.

"La policia els persegueix i inclús poden arribar a calar foc a la muntanya per obligar-los a marxar"

Pel que fa a les deportacions en calent de la policia marroquina en territori espanyol, el portaveu de l'Associació Pro Drets Humans de Melilla ha exposat que en el cas d'aquest divendres "no en tenen constància" i que depèn de l'alta política i de les relacions entre Espanya i Marroc.

Entrevista a José Alonso Sánchez, portaveu de l'Associació Pro Drets Humans de Melilla

0:00 / 0:00

Més actualitat

Ràdio Estel comença la seva programació d'estiu

Ràdio Estel acaba la seva temporada i comença la programació d'estiu marcada per una proposta fresca i musical.

23 juliol 2022

Les associacions d'autònoms veuen en la reforma de la cotització una oportunitat per "reordenar" el RETA

Una autònoma amb factures

Amb el nou acord del Règim Especial de Treballadors autònoms, s’estableix una taula de bases mínima en funció dels rendiments, on els autònoms hauran de preveure quins seran els seus ingressos anuals i els hauran d’anar adaptant a la base de cotització

22 juliol 2022

Redacció

Molt més que apagar focs

La part davantera d'un camió dels bombers del parc de l'Hospitalet de Llobregat amb la inscripcció 'Bombers en lluita'

Com és un dia al parc de Bombers de l'Hospitalet de Llobregat? Escolta el reportatge de Sílvia Muñoz

21 juliol 2022

Redacció