En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El portaveu de les famílies dels dos periodistes segrestats a Síria afirma que fa un mes que no saben res d’ells

Les famílies i companys de professió del periodista Javier Espinosa i el fotògraf Ricard García Vilanova, segrestats a Síria des del mes de setembre, han…

12 desembre 2013

Redacció

Comparteix

Les famílies i companys de professió del periodista Javier Espinosa i el fotògraf Ricard García Vilanova, segrestats a Síria des del mes de setembre, han demanat el seu alliberament immediat, després de fer-se públic aquesta setmana que van ser segrestat per una facció de rebels a Síria, vinculada a Al-Qaeda.
El portaveu de les dues famílies, Gervasio Sánchez, ha explicat aquest matí, en declaracions al programa El primer cafè de Ràdio Estel, les últimes informacions que es coneixen dels segrestats.
Segons ha dit, no saben res de Javier Espinosa i Ricard García des de fa aproximadament un mes, en què ells mateixos van fer saber a la família que estaven vius i que els segrestadors els tractaven bé.
Tot i que Sánchez no ha donat massa detalls de com està anat el procés d’alliberament, sí que ha explicat que s’està fent de la manera més acurada possible i amb la màxima discreció, per temes de seguretat. És per aquest motiu no ha transcendit fins ara la informació del segrest.  
Segons Gervasio Sánchez, és difícil determinar qui es troba al darrera del captiveri dels dos periodistes perquè les guerrilles i el caos sobre el terreny ho dificulten. Tot i això, el portaveu ha apuntat que és possible que l’autor del segrest sigui l’Exèrcit Islàmic d’Irak i de Llevant.
Gervasio Sánchez també ha recordat que hi ha altres periodistes segrestats a Síria per diferents guerrilles, com per exemple Marc Marginedas, d’El Periódico.  
A Síria s’han produït nombrosos segrestos des que va començar la guerra civil, unes situacions que no només han afectat periodistes. Ara fa uns mesos, dos arquebisbes ortodoxos van caure en mans d’un grup que encara els manté retinguts.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció