En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

El portaveu de les famílies dels dos periodistes segrestats a Síria afirma que fa un mes que no saben res d’ells

Les famílies i companys de professió del periodista Javier Espinosa i el fotògraf Ricard García Vilanova, segrestats a Síria des del mes de setembre, han…

12 desembre 2013

Redacció

Comparteix

Les famílies i companys de professió del periodista Javier Espinosa i el fotògraf Ricard García Vilanova, segrestats a Síria des del mes de setembre, han demanat el seu alliberament immediat, després de fer-se públic aquesta setmana que van ser segrestat per una facció de rebels a Síria, vinculada a Al-Qaeda.
El portaveu de les dues famílies, Gervasio Sánchez, ha explicat aquest matí, en declaracions al programa El primer cafè de Ràdio Estel, les últimes informacions que es coneixen dels segrestats.
Segons ha dit, no saben res de Javier Espinosa i Ricard García des de fa aproximadament un mes, en què ells mateixos van fer saber a la família que estaven vius i que els segrestadors els tractaven bé.
Tot i que Sánchez no ha donat massa detalls de com està anat el procés d’alliberament, sí que ha explicat que s’està fent de la manera més acurada possible i amb la màxima discreció, per temes de seguretat. És per aquest motiu no ha transcendit fins ara la informació del segrest.  
Segons Gervasio Sánchez, és difícil determinar qui es troba al darrera del captiveri dels dos periodistes perquè les guerrilles i el caos sobre el terreny ho dificulten. Tot i això, el portaveu ha apuntat que és possible que l’autor del segrest sigui l’Exèrcit Islàmic d’Irak i de Llevant.
Gervasio Sánchez també ha recordat que hi ha altres periodistes segrestats a Síria per diferents guerrilles, com per exemple Marc Marginedas, d’El Periódico.  
A Síria s’han produït nombrosos segrestos des que va començar la guerra civil, unes situacions que no només han afectat periodistes. Ara fa uns mesos, dos arquebisbes ortodoxos van caure en mans d’un grup que encara els manté retinguts.

Més actualitat

Educació acusa USTEC d'actuar en interès propi en l'última vaga de mestres

Manifestants amb pancartes

La secretària general del departament, Patrícia Gomà, assegura que la convocatòria d'ajudes per als alumnes vulnerables de les escoles concertades arribarà al març

27 gener 2023

Redacció

La Generalitat va gestionar malament les ajudes Covid a les escoles, amb greus errades que van suposar perjudicis a milers de famílies

Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella.

Ho denuncia un informe de la Sindicatura de Comptes al que ha tingut accés Ràdio Estel, on també detalla que algunes escoles van haver de renunciar a les ajudes

26 gener 2023

Redacció

Les llistes d'espera als hospitals catalans han augmentat

Professionals de l'hospital Santa Maria de Lleida fan una intervenció amb un nou robot per a cirurgies de pròtesis de genoll.

Tal com reconeixen des del Servei Català de Salut a Ràdio Estel, la gent s'està més temps esperant per rebre la visita o el tractament que necessita

26 gener 2023

Redacció