En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El president de la Fundació Banc dels Aliments presenta el Gran Recapte 2015 com "la gran victòria de la solidaritat"

Els bancs d'aliments de Catalunya organitzen, per setè any consecutiu, el Gran Recapte, aquesta vegada per als dies 27 i 28 de novembre (divendres i…

20 octubre 2015

Redacció

Comparteix
Els bancs d'aliments de Catalunya organitzen, per setè any consecutiu, el Gran Recapte, aquesta vegada per als dies 27 i 28 de novembre (divendres i dissabte). Caldran 25.000 voluntaris per cobrir els torns dels supermercats, mercats i grans superfícies en general. Eduard Arruga, president de la Fundació Banc dels Aliments, ha definit aquest dimarts la iniciativa com "la gran victòria de la solidaritat ciutadana en relació amb la fam al nostre entorn, una mostra més d'allò que se sent en el cor i passa per rascar-se la butxaca". En una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, ha afegit que és "un instrument per fer que els aliments arribin als qui més els necessiten, un pont entre la butxaca d'uns i la boca dels altres per menjar"
El també president del Banc dels Aliments de Barcelona ha fet, per assolir l'èxit de la iniciativa solidària, una crida "a les persones que puguin oferir part del seu temps amb el voluntariat, que és com el maó, el fonament del Gran Recapte". Eduard Arruga ha destacat també que, "a partir de l'experiència dels sis anys anteriors, la web del Gran Recapte ofereix més possibilitats, una millora que permet triar l'opció específica de fer-se voluntari amb un oferiment concret de torns de tres o quatre hores". A més, ha recordat que "enguany hi ha 2.500 punts de recollida que es poden escollir segons les necessitats de cada voluntari"
Eduard Arruga ha explicat que "l'experiència és una mitjana de 10 persones per punt de recollida, cosa que fa necessària la xifra de 25.000 voluntaris". El president de la Fundació Banc d'Aliments ha confirmat que ja s'ha assegurat una quarta part de la xifra, i ha conclòs que els organitzadors confien "tant en els voluntaris com en les persones que comprin en supermercats i grans superfícies els dies 27 i 28 de novembre perquè deixin una part de la compra" en les caixes del Gran Recapte, preferentment aliments envasats.
El Gran Recapte, que es fa coordinadament a nivell europeu, s'ha consolidat aquests últims anys en l'últim cap de setmana de novembre. "Inicialment es va fer el 16 d'octubre, coincidint amb el  Dia Mundial de l'Alimentació, però ara els 350 bancs d'aliments d'Europa ja han confluït en la mateixa data", ha comentat Eduard Arruga. A partir del 16 de novembre, la campanya se centrarà en tota la ciutadania perquè es comprometi a col·laborar des de les seves compres dels dies 27 i 28 de novembre.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 28'30") tota l'entrevista a Eduard Arruga.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció