En directe

El Rosari

SOCIETAT

El procés català: entre el "s'ha acabat" i el "continua"

Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya, Ignasi Planas, militant de Reagrupament i…

9 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya, Ignasi Planas, militant de Reagrupament i del PDECat, i Dimas Gragera, regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, han coincidit aquest dijous a l'hora d'admetre la gran importància que tenen les eleccions del 21 de desembre. En el programa El Mirador de l'actualitat, han ofert visions especialment oposades Sánchez Costa i Ignasi Planas. El representant del PP ha assegurat que "el procés s'ha acabat" i que caldrà "buscar un nou clima de diàleg i treball polític que no passi per una declaració d'independència". En canvi, el dirigent del PDECat sha comentat que "el fet que hi hagi milions de persones mobilitzades per aquest procés no permet dir que s'hagi acabar com si fos una sopa", i ha assegurat que "no hi ha cap proposta que no sigui la de l'atac i la persecució judicial i la represssió policial"
En un altre moment, Dimas Gragera ha comentat que "Ciutadans no treballarà per fer referèndums d'independència ni per negociar coses que no siguin pel benestar dels catalans". I Joan Lluís Pérez Francesch ha lamentat que "portar el procés a la il·legalitat s'ha produït per una intepretació concreta de la Constitució fins al punt d'acorralar una idea que no agradava". En aquesta línia, ha posat com a exemple "el referèndum del 9-N, ara fa tot just tres anys, que era una consulta no vinculant que es podia haver encaixat en la Constitució".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 9 de novembre

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció