En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"El procés d'abolició de la pena de mort avança raonablement bé"

Dani Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Xavier Vidal, responsable de Migracions de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, i Arcadi Oliveres, economista i activista per…

29 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Dani Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Xavier Vidal, responsable de Migracions de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, i Arcadi Oliveres, economista i activista per la justícia i la pau, han assegurat aquest dimecres, en el programa El Mirador de l'actualitat, que "el procés cap a l'abolició de la pena de mort avança raonablement bé". Han admès, això sí, que queda molta feina per fer. Vilaró ha comentat que "els Estats Units és un exemple de país que està reduint més l'aplicació de la pena capital, fins al punt que ja no forma part dels cinc més executors, que són la Xina, l'Iran, l'Aràbia Saudita, l'Iraq i el Pakistan, que concentren aproximadament el 87 per cent de les execucions cada any". L'any 2016, van ser 3.117 en 55 països, segons l'informe d'Amnistia Internacional.

Vidal, per la seva banda, ha recordat la vulnerabilitat de l'opinió pública davant aquest càstig, perquè "poden sortir sovint sentiments de por, com va passar després dels atemptats de l'agost a Barcelona i Cambrils, que passen per demanar un retorn a aquesta pena". El representant de Sant Egidi ha defensat "anar més cap a la banda del perdó i la rehabilitació justa perquè, amb la pena de mort, fem les nostres societats més violentes". Arcadi Oliveres ha dit que sempre recordarà "la primera conferència" que ell va pronunciar, "precisament l'any 1974 sobre la pena de mort en el context de l'execució de Salvador Puig Antich i les últimes víctimes del franquisme". En un altre moment, l'activista i expresident de Justícia i Pau ha recordat que, més enllà de la pena capital, "hi ha execucions extrajudicials, disfressades amb la paraula abatut o altres".
La Coalició Mundial contra la Pena de Mort organitza un any més, per al 30 de novembre, la jornada Ciutats per la Vida, amb l’encesa simultània de monuments. La Comunitat de Sant Egidi i Amnistia Internacional, entre altres col•lectius, formen part d’aquesta campanya. La lluita contra un càstig irreversible té al darrere una història de dècades basada en la idea que la unió fa la força.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 29 de novembre

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció