En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El Projecte Raquel, un servei diocesà "per trobar la reconciliació dels qui han patit el drama de l'avortament"

El Projecte Raquel és un servei que funciona des de fa un any i mig a l'arxidiòcesi de Barcelona, amb l'objectiu d'oferir "atenció individualitzada mitjançant…

14 abril 2015

Comparteix
El Projecte Raquel és un servei que funciona des de fa un any i mig a l'arxidiòcesi de Barcelona, amb l'objectiu d'oferir "atenció individualitzada mitjançant una xarxa de sacerdots psicòlegs, psiquiatres i altres professionals per a les persones". Ho ha explicat així aquest dimarts a Ràdio Estel Teresa Lamarca, coordinadora del projecte amb el seu marit. La responsable de l'obra ha destacat que "el projecte vol ser una resposta davant el drama de l'avortament". En aquesta línia, ha recordat que "provoca una ferida gran en tots els qui hi participen, sobretot la dona o mare, però també els marits o parelles, familiars i altres, per molt que es vulgui presentar com un avenç". També ha afegit que "va contra la pau, com deia la beata Teresa de Calcuta, perquè impedeix el desenvolupament de la humanitat"
Sobre l'itinerari del Projecte Raquel, Teresa Lamarca ha dit que "les primeres sessions van encaminades a entendre què ha passat, una etapa dura perquè es reobre una ferida amb la idea de netejar-la, i en segon lloc buscar una reconciliació amb la misericòrdia de Déu, com també amb el nadó no nascut". Una següent fase és passar un dol, que "dóna molta pau i alegria". Lamarca ha assegurat que "fer el camí del projecte Raquel marca un abans i un després". Per contactar amb el Projecte Raquel, es pot telefonar al 603 462 038 o bé enviar un missatge a l'adreça electrònica projecteraquelbarcelona@gmail.com .
La coordinadora del Projecte Raquel ha destacat que "moltes persones poden beneficiar-se de les sessions, perquè no només tenen seqüeles les noies que avorten, sinó també infermeres i altres persones que pateixen una autèntica síndrome i poden recórrer tot un camí de guariment i de superació". Tot i la naturalesa diocesana i confessional, la iniciativa "està oberta a tots els qui vulguin refer l'esperança, més enllà de les seves creences", ha aclarit Teresa Lamarca. Raquel funciona en aquests moments a les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Solsona i Vic.
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'45") tota l'entrevista a Teresa Lamarca.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció