En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

El Projecte Raquel, un servei diocesà "per trobar la reconciliació dels qui han patit el drama de l'avortament"

El Projecte Raquel és un servei que funciona des de fa un any i mig a l'arxidiòcesi de Barcelona, amb l'objectiu d'oferir "atenció individualitzada mitjançant…

14 abril 2015

Comparteix
El Projecte Raquel és un servei que funciona des de fa un any i mig a l'arxidiòcesi de Barcelona, amb l'objectiu d'oferir "atenció individualitzada mitjançant una xarxa de sacerdots psicòlegs, psiquiatres i altres professionals per a les persones". Ho ha explicat així aquest dimarts a Ràdio Estel Teresa Lamarca, coordinadora del projecte amb el seu marit. La responsable de l'obra ha destacat que "el projecte vol ser una resposta davant el drama de l'avortament". En aquesta línia, ha recordat que "provoca una ferida gran en tots els qui hi participen, sobretot la dona o mare, però també els marits o parelles, familiars i altres, per molt que es vulgui presentar com un avenç". També ha afegit que "va contra la pau, com deia la beata Teresa de Calcuta, perquè impedeix el desenvolupament de la humanitat"
Sobre l'itinerari del Projecte Raquel, Teresa Lamarca ha dit que "les primeres sessions van encaminades a entendre què ha passat, una etapa dura perquè es reobre una ferida amb la idea de netejar-la, i en segon lloc buscar una reconciliació amb la misericòrdia de Déu, com també amb el nadó no nascut". Una següent fase és passar un dol, que "dóna molta pau i alegria". Lamarca ha assegurat que "fer el camí del projecte Raquel marca un abans i un després". Per contactar amb el Projecte Raquel, es pot telefonar al 603 462 038 o bé enviar un missatge a l'adreça electrònica projecteraquelbarcelona@gmail.com .
La coordinadora del Projecte Raquel ha destacat que "moltes persones poden beneficiar-se de les sessions, perquè no només tenen seqüeles les noies que avorten, sinó també infermeres i altres persones que pateixen una autèntica síndrome i poden recórrer tot un camí de guariment i de superació". Tot i la naturalesa diocesana i confessional, la iniciativa "està oberta a tots els qui vulguin refer l'esperança, més enllà de les seves creences", ha aclarit Teresa Lamarca. Raquel funciona en aquests moments a les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Solsona i Vic.
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'45") tota l'entrevista a Teresa Lamarca.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció