En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

El rector del Seminari Interdiocesà diu que "un repte fort per a l'Església catalana és el trencament en la transmissió de la fe"

El rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya i vicesecretari de la Tarraconense, Norbert Miracle, ha explicat aquest dilluns que el Dia del Seminari, celebrat diumenge,…

17 març 2014

Redacció

Comparteix

El rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya i vicesecretari de la Tarraconense, Norbert Miracle, ha explicat aquest dilluns que el Dia del Seminari, celebrat diumenge, porta un missatge sensibilitzador sobre la importància de tenir preveres per servir les comunitats cristianes. Ha estat en El Mirador de l’actualitat del programa El Primer Cafè de Ràdio Estel, on Norbert Miracle ha reconegut que la situació és ara de feblesa pel que fa a la inquietud religiosa dels catalans. Ha destacat que “hi ha hagut un gran trencament en la transmissió de la fe en la família, sobretot en les últimes dues generacions, i això ens ho deien també els bisbes catalans en un document sobre la transmissió de la fe, perquè és un dels reptes més forts per a l’Església a Catalunya”. El rector del Seminari Interdiocesà també ha reconegut que el celibat es pot revisar, però ha qüestionat que es faci per acabar amb la manca de vocacions. Norbert Miracle ha dit que “la supressió del celibat no és cap solució”, i ha afegit que “dins la mateixa Església catòlica, ja existeix l’oriental, on s’ordenen de preveres homes casats, i la de ritu llatí, on existeix una tradició llarguíssima que no fa pensar que es pugui revisar”. Miracle ha conclòs que l’estat de vida celibatari “es mantindrà de manera molt fructífera”.

El rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Josep Maria Turull, ha destacat la dimensió interpeladora del Dia del Seminari per a tothom. Ha comentat que la celebració “està pensada perquè l’Església sigui conscient d’allò que necessita, que són aquests pastors que l’ajudin a viure l’alegria de l’Evangeli, com diu el lema d’acord amb el que ens transmet el Papa Francesc quan defensa l’existència de pastors que facin olor d’ovella i sàpiguen di han d’anar al davant o al darrere del ramat, sempre treballant per la unitat de la família humana”.

També ha participat en el col•loqui d’aquest dilluns a Ràdio Estel el delegat de Pastoral Vocacional de l’Arquebisbat de Barcelona, David Álvarez, que s’ha presentat com un exemple de la necessitat d’ajuda que tenen avui els seminaris. “Aquest diumenge, a la Parròquia, vaig recordar que, si no fos per l’ajuda de moltes persones d’Església, jo no hi seria davant de l’altar podent celebrar l’Eucaristia, perquè vaig necessitar, a causa de la situació de la meva família, recursos econòmics per fer fer front a les despeses per a la formació dels seminaristes”, ha explicat.

Amb el lema L’alegria d’anunciar l’Evangeli, les diòcesis catalanes van celebrar ahir, el diumenge més proper a la festa de Sant Josep, un nou Dia del Seminari marcat pel missatge sensibilitzador davant la necessitat de preveres per servir les comunitats cristianes i acompanyar persones necessitades en el seu itinerari espiritual i humà. Coincidint aquest any amb el Dia del Seminari, els seminaris de Catalunya han preparat un vídeo, amb el títol Això no va amb Jesús, on quatre sacerdots presenten el seu testimoni de compromís per a tota la vida. Es pot descarregar des del Youtube aquí.

I per sentir el col·loqui sencer a Ràdio Estel, podeu entrar aquí (a partir del minut 26'30").

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció