En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"El Regne Unit sempre ha estat territori clau a la Unió Europea"

La recent sortida del Regne Unit de la Unió Europea deixa un panorama pochabitual al vell continent. Per parlar del tema, han participat aquest dilluns…

3 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

La recent sortida del Regne Unit de la Unió Europea deixa un panorama pochabitual al vell continent. Per parlar del tema, han participat aquest dilluns en el programa El Mirador de l’Actualitat Xavier Ferrer, president del Consell Català del MovimentEuropeu, i Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col.legi d’Economistes. Ferrer ha aclarit que el Brexit provoca una situació ques’ha de  saber gestionar i solucionar “perquè el Regne Unit era fins fa uns dies un 15% del Producte Interior Brut d'Europa i, a més, aquesta situació provoca que milers de lleishauran de ser reformades”. Vila Abelló ha destacat que, abans que es produís la votació que decidia  si els britànics marxaven de la Unió o no, ell estava “trist perquè el Regne Unitsempre ha estat un dels territoris clau d’Europa”. Vila Abelló ha continuat dient que li fa “por que el Regne Unit vulgui trencar la Unió Europea ara que jaés fora”.

Dins les reflexions sobre el Brexit, també s’ha parlat en el programa de la possible por a la immigraciódes  del Regne Unit. Sobre aquest aspecte, Vila Abelló pensa que el país no té problemes relacionats amb la immigració, comsí passa a França, per exemple. Ferrer ha recordat que “l’alcalde de Londres és musulmà i d'origen pakistanès, la qual cosa és la demostració més forta que el Regne Unit no pot tenir dificultats d’integració de races i cultures”. Ferrerha afegit, per la seva part, que“els governs han d’escoltar laciutadania, i les polítiques s’han d'aplicar amb la missió de no fer augmentar lesdesigualtats”. Finalment s’ha parlat de com afectarà Espanya i Catalunya la sortidadel Regne Unit de la Unió Europea. En aquesta línia, Ferrer ha destacat “els tresmilions de ciutadans espanyols que estan treballant a Londres”. 

Es pot escoltar AQUÍ El Mirador d'aquest dilluns 3 d'abril

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció