En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El responsable econòmic de l'Episcopat espanyol elogia que els ciutadans puguin decidir sobre un 1,4 per cent dels impostos

Ha augmentat, en l'exercici de 2013, el percentatge de declaracions de la Renda amb la creueta marcada a favor de l'Església caqtòlica, amb un total…

22 abril 2015

Redacció

Comparteix
Ha augmentat, en l'exercici de 2013, el percentatge de declaracions de la Renda amb la creueta marcada a favor de l'Església caqtòlica, amb un total de 9 milions de contribuents en poc més de 7 milions de declaracions. Catalunya, segons les dades presentades ara fa uns dies a Madrid, és la tercera comunitat autònoma en diners aportats en unes 685.000 declaracions. El vicesecretari d'Afers Econòmics de la Conferència Episcopal Espanyola, Fernando Giménez-Barriocanal, ha recordat aquest dimecres, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que l'assignació tributària "és un poder de decisió que tenen els ciutadans sobre un 1,4 per cent dels seus impostos".
Sobre l'exercici declarat l'any passat, el responsable econòmic de l'Església a Espanya ha assegurat que "el pastís dels impostos totals ha estat menor, amb prop de 200.000 declaracions menys presentades, i això es nota". En canvi, ha aclarit que "el percentatge es manté fins i tot amb una lleugera tendència a l'alça, cosa que provoca un gran agraïment als 9 milions de contribuents". Fernando Giménez-Barriocanal, en la mateixa línia, ha explicat que "l'Església no rebria res dels Pressupostos de l'Estat si els contribuents no marquessin la creueta", cosa que demostra que "ja no hi ha cap prestació directa de l'Estat".
Giménez-Barriocanal ha destacat que "l'Església dedica els diners dels contribuents a l'anunci del missatge de pau i alegria que permet a l'home viure d'una altra manera, des de l'evangeli, i després viure la fe a través de diferents instruments i realitats". També ha afegit que, "com a fruit de tot això, es desenvolupa una immensa tasca assistencial, educativa, cultural i d'altres àmbits". També ha recordat que "les institucions de l'Església gestionen de manera austera els diners, perquè són pocs, i cal saber administrar-ho tot".
El gestor econòmic de l'Episcopat espanyol s'ha mostrat finalment partidari de marcar les dues caselles amb la creueta del sosteniment de l'Església i la d'altres finalitats socials. "És important valorar també, a més de les obres socials catòliques començant per Càritas, projectes com ara els de Creu Roja, Ajuda en Acció o moltes altres entitats igualment bones i lloables", ha conclòs.
Es pot escoltar aquí (des del minut 29'00") tota l'entrevista a Fernando Giménez-Barriocanal. 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció