En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Sant Pare busca la unitat de tot el món amb missatges per la pau i en defensa dels refugiats i els més desprotegits

Els màrtirs no són només de temps passats, sinó també del moment actual. I són aquests qui donen ara la vida per la fe els…

17 setembre 2015

Redacció

Comparteix
Els màrtirs no són només de temps passats, sinó també del moment actual. I són aquests qui donen ara la vida per la fe els qui ens interpel•len i ens ensenyen més a acostar-nos als qui pateixen i als qui estan més desprotegits. Aquesta idea, l’ha transmesa aquest dijous el Papa Francesc. És especialment oportuna tenint en compte la convocatòria feta pel pontífex, per al mateix dijous a les 19.00 hores, perquè tothom trobi un moment de recolliment, meditació i pregària per la pau a Síria i al món, sigui quina sigui la creença o la increença religiosa de cadascú. Tot el món ha estat unit aquest vespre per la pau.
El Papa ha rebut aquest dijous al matí els 5.000 participants en el Congrés Mundial de Joves Consagrats i Consgrades que es fa aquests dies a Roma amb el lema “Desperteu al món: evangeli, profecia, esperança”. Els ha parlat de la importància del treball, i ha fet una crida, sobretot els qui han arribat des de països en guerra o en situació difícil, perquè segueixin "l’exemple de la creu de Crist, reflectida en una creu regalada recentment per un sacerdot iraquià, com també dels màrtirs d’avui".Precisament aquest dijous, Francesc diu, a través del seu compte de twitter @pontifex, que “malgrat la injustícia i el sofriment, la victòria del Senyor és segura”.
D'altra banda, el Papa ha fet una crida a perseverar en la fe, oferint misericòrdia i bondat als més febles i marginats, davant atemptats contra la dignitat de nens i dones que pateixen l’exclusió sovint al carrer. Ha estat durant una audiència amb els participants en un simposi internacional sobre pastoral de la carretera i del carrer. El Sant Pare ha destacat les tristes realitats provocades per la indiferència, la pobresa i la violència familiar i social, així com pel tràfic de persones i també el dolor pels trencaments matrimonials. A partir d’aquí, Francesc ha assegurat que "cal una acció concreta i decidida davant el crit dels nens i les dones, que puja fins al Déu que ens ha creat a la seva imatge". L’audiència s’ha fet al final dels treballs, en què s’ha reflexionat sobre un pla d’acció a la llum dels ensenyaments del Sant Pare i les conclusions de tres trobades internacionals.
A més, el Sant Pare ha rebut els participants en un encontre organitzat pel Consell Pontifici Cor Unum sobre la crisi humanitària de Síria i l’Iraq. En el seu discurs, Francesc els ha agraït la feina, que ha comptat amb l’adhesió d’una trentena d’organismes caritatius catòlics. En el seu discurs, el pontífex ha agraït els reunits tota la seva feina, així com el consol de la seva presència i obra entre els qui pateixen. El Papa ha dedicat un pensament especial a Steven O’Brien, sotssecretari general de l’ONU per a Afers Humanitaris, i a Gianpietro Daltoso, secretari del Consell Pontifici Cor Unum.
Presència catalana al Sínode de Bisbes
Eugeni Gay i Maria Montserrat Rossell han estat escollits pel papa Francesc com a auditors en la propera Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes que tindrà lloc a Roma entre el 4 i el 25 d'octubre. La Santa Seu ha fet pública la llista completa dels participants del Sínode que tindrà per tema La vocació i la missió de la família en l'Església i en el món contemporani. Eugeni Gay, de 69 anys, havia estat fins a l’any 2000 president del Consell General de l’Advocacia Espanyola. Després va ser magistrat del Tribunal Constitucional entre el 2001 i el 2012 i va arribar a ser-ne vicepresident entre el 2011 i el 2012. Tant ell com la seva dona són feligresos de la parròquia de Sant Francesc de Sales, situada a l'Eixample de Barcelona.
Més enllà d'aquest matrimoni hi participaran tres catalans més: l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach; el professor de l'Acadèmia Pontifícia de Sant Tomàs d'Aquino, Mons. Lluís Clavell; i el claretià tarragoní Matías Augé, consultor de la Congregació per al Culte Diví. A més, també hi participaran els bisbes escollits per sufragi de la Conferència Episcopal Espanyola i els escollits pels ordes religiosos.  Ara bé, no tots els participants intervenen en la mateixa categoria i condició. El matrimoni català serà únicament auditor, és a dir, assistiran als treballs sinodals i a les reunions però no tenen dret a vot. En essència, els auditors solen ser persones que coneixen a fons el tema objecte del Sínode i expliquen la seva vivència i el seu punt de vista. També hi intervenen sense dret a vot experts amb un perfil més acadèmic. Aquest és el cas dels dos professors catalans Mn. Augé i Mons. Clavell. Sí que tenen dret a vot els bisbes, els representants d'ordes religiosos i els nomenats directament pel Papa. 
I pel que fa a les previsions, la Plaça de Sant Pere acollirà aquest divendres una nova trobada dins la reunió mundial de joves consagrats. Serà a partir de dos quarts de nou del vespre i fins a les 10.
Es pot escoltar AQUÍ tot el programa Diari del  Papa corresponent a aquest dijous.

EL PAPA, A LA PREMSA EN  LES ÚLTIMES HORES

 

ENTREVISTA A RADIO RENASCENÇA

 

 

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció