En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Sant Pare busca la unitat de tot el món amb missatges per la pau i en defensa dels refugiats i els més desprotegits

Els màrtirs no són només de temps passats, sinó també del moment actual. I són aquests qui donen ara la vida per la fe els…

17 setembre 2015

Redacció

Comparteix
Els màrtirs no són només de temps passats, sinó també del moment actual. I són aquests qui donen ara la vida per la fe els qui ens interpel•len i ens ensenyen més a acostar-nos als qui pateixen i als qui estan més desprotegits. Aquesta idea, l’ha transmesa aquest dijous el Papa Francesc. És especialment oportuna tenint en compte la convocatòria feta pel pontífex, per al mateix dijous a les 19.00 hores, perquè tothom trobi un moment de recolliment, meditació i pregària per la pau a Síria i al món, sigui quina sigui la creença o la increença religiosa de cadascú. Tot el món ha estat unit aquest vespre per la pau.
El Papa ha rebut aquest dijous al matí els 5.000 participants en el Congrés Mundial de Joves Consagrats i Consgrades que es fa aquests dies a Roma amb el lema “Desperteu al món: evangeli, profecia, esperança”. Els ha parlat de la importància del treball, i ha fet una crida, sobretot els qui han arribat des de països en guerra o en situació difícil, perquè segueixin "l’exemple de la creu de Crist, reflectida en una creu regalada recentment per un sacerdot iraquià, com també dels màrtirs d’avui".Precisament aquest dijous, Francesc diu, a través del seu compte de twitter @pontifex, que “malgrat la injustícia i el sofriment, la victòria del Senyor és segura”.
D'altra banda, el Papa ha fet una crida a perseverar en la fe, oferint misericòrdia i bondat als més febles i marginats, davant atemptats contra la dignitat de nens i dones que pateixen l’exclusió sovint al carrer. Ha estat durant una audiència amb els participants en un simposi internacional sobre pastoral de la carretera i del carrer. El Sant Pare ha destacat les tristes realitats provocades per la indiferència, la pobresa i la violència familiar i social, així com pel tràfic de persones i també el dolor pels trencaments matrimonials. A partir d’aquí, Francesc ha assegurat que "cal una acció concreta i decidida davant el crit dels nens i les dones, que puja fins al Déu que ens ha creat a la seva imatge". L’audiència s’ha fet al final dels treballs, en què s’ha reflexionat sobre un pla d’acció a la llum dels ensenyaments del Sant Pare i les conclusions de tres trobades internacionals.
A més, el Sant Pare ha rebut els participants en un encontre organitzat pel Consell Pontifici Cor Unum sobre la crisi humanitària de Síria i l’Iraq. En el seu discurs, Francesc els ha agraït la feina, que ha comptat amb l’adhesió d’una trentena d’organismes caritatius catòlics. En el seu discurs, el pontífex ha agraït els reunits tota la seva feina, així com el consol de la seva presència i obra entre els qui pateixen. El Papa ha dedicat un pensament especial a Steven O’Brien, sotssecretari general de l’ONU per a Afers Humanitaris, i a Gianpietro Daltoso, secretari del Consell Pontifici Cor Unum.
Presència catalana al Sínode de Bisbes
Eugeni Gay i Maria Montserrat Rossell han estat escollits pel papa Francesc com a auditors en la propera Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes que tindrà lloc a Roma entre el 4 i el 25 d'octubre. La Santa Seu ha fet pública la llista completa dels participants del Sínode que tindrà per tema La vocació i la missió de la família en l'Església i en el món contemporani. Eugeni Gay, de 69 anys, havia estat fins a l’any 2000 president del Consell General de l’Advocacia Espanyola. Després va ser magistrat del Tribunal Constitucional entre el 2001 i el 2012 i va arribar a ser-ne vicepresident entre el 2011 i el 2012. Tant ell com la seva dona són feligresos de la parròquia de Sant Francesc de Sales, situada a l'Eixample de Barcelona.
Més enllà d'aquest matrimoni hi participaran tres catalans més: l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach; el professor de l'Acadèmia Pontifícia de Sant Tomàs d'Aquino, Mons. Lluís Clavell; i el claretià tarragoní Matías Augé, consultor de la Congregació per al Culte Diví. A més, també hi participaran els bisbes escollits per sufragi de la Conferència Episcopal Espanyola i els escollits pels ordes religiosos.  Ara bé, no tots els participants intervenen en la mateixa categoria i condició. El matrimoni català serà únicament auditor, és a dir, assistiran als treballs sinodals i a les reunions però no tenen dret a vot. En essència, els auditors solen ser persones que coneixen a fons el tema objecte del Sínode i expliquen la seva vivència i el seu punt de vista. També hi intervenen sense dret a vot experts amb un perfil més acadèmic. Aquest és el cas dels dos professors catalans Mn. Augé i Mons. Clavell. Sí que tenen dret a vot els bisbes, els representants d'ordes religiosos i els nomenats directament pel Papa. 
I pel que fa a les previsions, la Plaça de Sant Pere acollirà aquest divendres una nova trobada dins la reunió mundial de joves consagrats. Serà a partir de dos quarts de nou del vespre i fins a les 10.
Es pot escoltar AQUÍ tot el programa Diari del  Papa corresponent a aquest dijous.

EL PAPA, A LA PREMSA EN  LES ÚLTIMES HORES

 

ENTREVISTA A RADIO RENASCENÇA

 

 

Més actualitat

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Bob Pop: "Aprens a fer servir l'humor perquè la gent et perdoni qui ets"

Bob Pop als estudis de Ràdio Estel el febrer de 2024 | RÀDIO ESTEL

El periodista i escriptor Bob Pop reflexiona sobre la creació del seu espectacle 'Hablar no sirve. De nada', on parla de la seva veritat amb humor

24 abril 2024

Redacció

CULTURA

Gremi de Llibreters: "Per Sant Jordi, el llibre en català destaca molt, però la resta de l'any està per sota"

venda de llibres

En una entrevista a Ràdio Estel, el seu president, Eric del Arco, augura que les xifres de vendes de llibres d'aquest Sant Jordi seran "similars" a les del 2023

24 abril 2024

Redacció