En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Sant Pare diu que "la fe converteix en victòria fins i tot la derrota" i que "no és màgia, sinó un do de Déu"

El Papa ha destacat aquest dijous, durant l’homilia de la Missa a la casa Santa Marta, que “la fe guanya sempre perquè transforma en victòria…

14 gener 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dijous, durant l’homilia de la Missa a la casa Santa Marta, que “la fe guanya sempre perquè transforma en victòria fins i tot la derrota, però sense que sigui una cosa màgica, sinó un do de Déu que cal demanar”. Francesc, a partir de la primera lectura del Llibre de Samuel, sobre la derrota del poble per obra dels filisteus perquè s’havia allunyat del Senyor i vivia mundanament, ha recordat que “no adorar Déu provoca la soledat”. El pontífex ha recordat que, “a l’arca, hi havia la llei de la qual el poble s’havia allunyat, perquè no l’obervava i s'apartava del Déu que els havia salvat”. En aquesta línia, ha afegit que l’evangeli del dia “ens parla d’una victòria”, la del leprós que demana el guariment i és atès per Déu en un gest d’adoració.
Francesc també ha dit que la fe és victoriosa perquè, “quan es demana amb fe, es mouen muntanyes, com ens ha dit el mateix Jesús, que també assegura que tot el que demanem al Pare en el seu nom ens serà donat”. El Sant Pare ha acabat l’homilia amb una pregària, “la de demanar al Senyor la gràcia de la fe, des de l’arrel, un do que no s’aprèn en els llibres però que s’ha de demanar, amb l’objectiu de veure-la augmentada, per estar segurs que allò que demanem ens serà donat”.
Un bisbe mexicà de terra de nens màrtirs
Francisco Moreno Barrón, bisbe de la diòcesi mexicana de Tlascala, terra d’uns nens màrtirs, ha estat aquest dijous a Roma, on ha explicat la causa de canonització d’aquests infants, Cristóbal, Antonio i Juan, els primers laics catòlics que van patir el martiri a territori americà, concretament entre els anys 1527 i 1529. Van ser beatificats per Joan Pau II al santuari de Guadalupe l’any 1990. Monsenyor Moreno Barrón ha explicat que ha informat al Sant Pare, en una audiència, sobre el procés de canonització. "S'està impulsant la causa d'aquests nens màrtirs, i he lliurat al Papa un quadre amb la imatge dels infants, i ell els ha reconegut, alhora que m'ha dit que ens veurem al febrer a Mèxic, on possiblement dedicarà unes paraules als infants", ha explicat.
El prelat mexicà ha explicat que aquests infants es van formar en una escola franciscana i després es van convertir. Van voler evangelitzar la seva pròpia família, en un context en què, per exemple, fins i tot corregien el seu pare per la vida que portava amb una dona que no era la seva i consumia alcohol, cosa que els va provocar la mort violenta causada pel mateix pare.
Missatge de Francesc als joves amb motiu del seu Jubileu
El Papa, d'altra banda, ha enviat un missatge als nois i noies que es preparen per viure el Jubileu dels Joves dins l’Any de la Misericòrdia. Els demana que “mantinguin ferma la seva esperança en el Senyor, amb valentia per anar a contracorrent i així poder sentir el goig de ser els seus testimonis". En el missatge, publicat aquest mateix dijous, Francesc invita els joves a aspirar a grans ideals, a preparar el cor per meditar les paraules del Senyor i a viure intensament aquest any sant. 
Durant el Jubileu dels Joves, els nois i noies podran visitar els llocs emblemàtics de Roma, on es posaran unes instal•lacions explicatives sobre les obres de misericòrdia, les 7 corporals i les 7 espirituals. Alguns testimonis els explicaran com traduir les 14 obres de misericòrdia en actes concretes.
Audiència amb l'enviat especial de l'ONU per a la Seguretat en el Trànsit
El Papa ha rebut també aquest dijous en audiència Jean Todt, president de la Federació Internacional de l’Automòbil. El també antic administrador delegat de Ferrari, ara enviat especial de les Nacions Unides per a la Seguretat a la Carretera, ha parlat també amb el Sant Pare sobre la salut del pilot de Fórmula-1 Michael Schumahcer. Jean Todt ha dit que Francesc s’ha compromès a pregar pel pilot alemany, amb una situación greu després d’un accident mentre esquiava ara fa uns anys. "El Sant Pare ha acceptat amb molt de gust fer una pregària, però la trobada ha estat molt intensa i hem tractat temes diversos relacionats amb la seguretat en el trànsit", ha destacat.
En la trobada amb el pontífex, el delegat de l’ONU per a la Seguretat a la Carretera ha comentat la situación actual d’aquest problema a nivell mundial, el dels accidents de trànsit, a través d’una prioritat, que és la d’intentar acabar amb les terribles xifres de sinistralitat, amb més de 500 nens que moren cada dia a les carreteres i els 20.000 infants també diaris que queden ferits. Jean Todt ha recordat, davant el Papa, que 1 milió 300.000 persones moren cada any en accidents de trànsit arreu del món, motiu pel qual també el Sant Pare s’ha compromès a seguir pregant, dins la connexió amb un món on augmenta la mobilitat.
Visita del Sant Pare aquest diumenge a la Sinagoga de Roma
Finalment, destaquem que tot és a punt per a la visita que el Papa farà aquest diumenge a la Sinagoga de Roma, la tercera d’un pontífex al principal temple jueu de la capital italiana, després de les de Joan Pau II el 1986 i Benet XVI el 2010. El rabí en cap de la comunitat hebrea de Roma, Riccardo Di Segni, ha explicat aquest dijous que la visita de Francesc serà sobretot un homenatge a la memòria de la deportació de jueus i de l’atemptat contra la Sinagoga. La trobada inclourà, a més, una salutació del Sant Pare al màxim nombre possible de persones, abans dels discursos oficials. Hi haurà representants d’entitats hebrees de diversos sectors, tant de Roma com de l’àmbit internacional.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 14 de gener.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció