En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El santuari andorrà de Meritxell ja és basílica

El prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, Antonio Cañizares, ha presidit aquest dilluns al matí l’Eucaristia, transmessa per Ràdio…

8 setembre 2014

Redacció

Comparteix
El prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, Antonio Cañizares, ha presidit aquest dilluns al matí l’Eucaristia, transmessa per Ràdio Estel, en què s’ha fet efectiva la concessió del títol de basílica menor al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell. Amb el temple ple a vessar, han concelebrat l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, i els sacerdots de les valls andorranes, amb la presència també de les principals autoritats del Principat. 
El cardenal Cañizares, que ha pronunciat en català tota la litúrgia i una part de l’homilia, ha destacat que la celebració és “tot un Magnificat”, i ha recordat que “Maria és la millor mestra per conèixer la veritat que ens fa lliures”. En aquesta línia, el també arquebisbe de València preconitzat ha assegurat que “Crist no és un codi de comportament, sinó que forma part de la nostra vida”Cañizares també ha expressat el seu desig que la devoció a la Mare de Déu de Meritxell, molt popular entre el poble andorrà,“serveixi perquè hi hagi pau i convivència” entre la societat andorrana i tota la humanitat. Al final de la Missa, els concelebrants, les autoritats i tots els presents s’han acostat a venerar la imatge de la Mare de Déu.
Els moments més importants de la celebració han estat la lectura de la Butlla Pontifícia, mitjançant la qual el Papa Francesc concedeix al Santuari de Meritxell el títol de basílica, i la descoberta de la placa commemorativa de l’esdeveniment. Va ser el 13 de maig passat quan el Sant Pare va concedir la dignititat basilical al temple de la patrona d’Andorra, coincidint precisament amb el centenari de la declaració pontíficia del patronatge. El Bisbat d’Urgell havia fet la petició el 25 d’abril passat. El títol de basílica es concedeix a aquelles esglésies importants que, per la seva història, cultura i vida litúrgica o pastoral, són especialment significatives. 
La distinció obliga el temple a promoure i reforçar la formació i l’estudi de la Bíblia i els documents del Magisteri eclesial, així com a reforçar les activitats públiques. Ara, amb Meritxell, el Bisbat d’Urgell ja té tres basíliques menors. Les altres dues són la Catedral de Santa Maria, a la Seu d’Urgell, i la de la Mare de Déu de Valldeflors, a Tremp.
Podeu escoltar aquí la transmissió que ha fet Ràdio Estel

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció