En directe

Missa amb motiu de la solemnitat de la Immaculada Concepció

RÀDIO ESTEL

El secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya diu que el camí cap a la unitat dels cristians viu "una nova narrativa"

La Setmana de Pregària Universal per la Unitat dels Cristians s’està celebrant des de dissabte 18 de gener i fins a aquest proper dissabte 25,…

22 gener 2014

Redacció

Comparteix

La Setmana de Pregària Universal per la Unitat dels Cristians s’està celebrant des de dissabte 18 de gener i fins a aquest proper dissabte 25, festa de la Conversió de Sant Pau. El secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, ha dit aquest dimecres al matí, en el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè de Ràdio Estel, que els protestants viuen aquesta setmana com el reflex d’un nou ecumenisme, des d'una "nova narrativa". Correa ha definit aquests dies com “una oportunitat de fer més visible una altra narrativa sobre el fet religiós, diferent a la que s’ha viscut històricament i a la que socialment queda en el rerefons”. En la mateixa línia, el pastor protestant ha comentat que “és possible una altra manera d’entendre les relacions entre els cristians, no només a nivell de base sinó també institucional”, i ha conclòs que aquesta nova situació “l’han de viure els cristians i l’han de comunicar als altres”.

Per la seva banda, el vicari general de l’Església Ortodoxa Sèrbia a Espanya i Portugal, Joan García, ha recordat que el treball per la unitat és un compromís fonamentat en Jesucrist, “que vol que tots siguem una unitat, també perquè teològicament l’Església de Jesucrist és una malgrat tot el que ha passat històricament”, ha comentat. El Pare García, a més, ha definit com “una obligació moral” la necessitat d’avançar “cap a aquesta unitat”.

En el col•loqui, també ha intervingut el responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, Jaume Castro, que ha citat l’exhortació Evangelii Gaudium del Papa Francesc per donar arguments a favor d’una unitat necessària per evangelitzar. Castro ha recordat que, “per donar a conèixer l’evangeli, tenim necessitat d’aquesta unitat”, alhora que ha qualificat l’entesa de “gran desafiament per portar el missatge de Jesús als nostres contemporanis”. Jaume Castro també ha dit que “la indiferència que hi ha a l’Europa occidental conviu amb el creixement de la gent que busca i necessita una espiritualitat”. En aquest sentit, ha afegit que “la demanda es canalitza amb el testimoniatge de la unitat perquè el discurs ecumènic, com diu el Papa Francesc a l’Evangelii Gaudium, aporta una conversió missionera”.

Dissabte 18, a la catedral de Barcelona, el cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach va presidir un acte ecumènic amb la participació de representants de les diferents confessions cristianes. Per a aquest dissabte 25 de gener, per exemple, la Comunitat de Sant Egidi ha programat una trobada amb la presència de Filipp, el metropolita de l’Església ortodoxa d’Ucraïna. Serà a les 18.30 hores a la basílica dels màrtirs Just i Pastor, al barri gòtic de Barcelona.La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians té aquest any un lema en forma de pregunta: “És que el Crist està dividit?”.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció