En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

El secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya diu que el camí cap a la unitat dels cristians viu "una nova narrativa"

La Setmana de Pregària Universal per la Unitat dels Cristians s’està celebrant des de dissabte 18 de gener i fins a aquest proper dissabte 25,…

22 gener 2014

Redacció

Comparteix

La Setmana de Pregària Universal per la Unitat dels Cristians s’està celebrant des de dissabte 18 de gener i fins a aquest proper dissabte 25, festa de la Conversió de Sant Pau. El secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, ha dit aquest dimecres al matí, en el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè de Ràdio Estel, que els protestants viuen aquesta setmana com el reflex d’un nou ecumenisme, des d'una "nova narrativa". Correa ha definit aquests dies com “una oportunitat de fer més visible una altra narrativa sobre el fet religiós, diferent a la que s’ha viscut històricament i a la que socialment queda en el rerefons”. En la mateixa línia, el pastor protestant ha comentat que “és possible una altra manera d’entendre les relacions entre els cristians, no només a nivell de base sinó també institucional”, i ha conclòs que aquesta nova situació “l’han de viure els cristians i l’han de comunicar als altres”.

Per la seva banda, el vicari general de l’Església Ortodoxa Sèrbia a Espanya i Portugal, Joan García, ha recordat que el treball per la unitat és un compromís fonamentat en Jesucrist, “que vol que tots siguem una unitat, també perquè teològicament l’Església de Jesucrist és una malgrat tot el que ha passat històricament”, ha comentat. El Pare García, a més, ha definit com “una obligació moral” la necessitat d’avançar “cap a aquesta unitat”.

En el col•loqui, també ha intervingut el responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, Jaume Castro, que ha citat l’exhortació Evangelii Gaudium del Papa Francesc per donar arguments a favor d’una unitat necessària per evangelitzar. Castro ha recordat que, “per donar a conèixer l’evangeli, tenim necessitat d’aquesta unitat”, alhora que ha qualificat l’entesa de “gran desafiament per portar el missatge de Jesús als nostres contemporanis”. Jaume Castro també ha dit que “la indiferència que hi ha a l’Europa occidental conviu amb el creixement de la gent que busca i necessita una espiritualitat”. En aquest sentit, ha afegit que “la demanda es canalitza amb el testimoniatge de la unitat perquè el discurs ecumènic, com diu el Papa Francesc a l’Evangelii Gaudium, aporta una conversió missionera”.

Dissabte 18, a la catedral de Barcelona, el cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach va presidir un acte ecumènic amb la participació de representants de les diferents confessions cristianes. Per a aquest dissabte 25 de gener, per exemple, la Comunitat de Sant Egidi ha programat una trobada amb la presència de Filipp, el metropolita de l’Església ortodoxa d’Ucraïna. Serà a les 18.30 hores a la basílica dels màrtirs Just i Pastor, al barri gòtic de Barcelona.La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians té aquest any un lema en forma de pregunta: “És que el Crist està dividit?”.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció