En directe

Sense distància

ACTUALITAT

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Comparteix

L'Associació Hipotecària Espanyola veu amb bons ulls l'acord entre el Govern Espanyol i la banca per congelar les quotes de les hipoteques i fer front a la pujada de tipus d'interès i a la inflació.

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'entitat, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca" i detalla que la norma no pot anar més enllà, com demanen les associacions de consumidors, perquè es tracta d'ajudar a les famílies que tindran més problemes amb el pagament. "Estem parlant dels més vulnerables, perquè no podem aspirar a ajudar tothom que tingui una hipoteca variable només perquè pugin els tipus d'interès. L'economia no pot funcionar així", ha defensat González.

"No podem aspirar a ajudar a tothom que tingui una hipoteca variable només perquè pugin els tipus d'interès"

Com que el que pretén la norma és ajudar al pagament del crèdit hipotecari, des de l'associació opinen l'acord "va en la bona direcció" perquè en el mercat financer "no hi ha res més detestable que la morositat".

Per acabar de tirar endavant la mesura caldrà que les entitats financeres s'afegeixin al pacte, perquè només així tindran l'obligació d'aplicar-la. En aquest sentit, Santos González creu que "la gran majoria" d'entitats financeres s'hi adheriran. Per ara, l'Associació Espanyola de la Banca ha confirmat la voluntat dels bancs associats com BBVA, Banc Santander o Bankiter, a adherir-se a l'acord.

D'altra banda, sobre el futur del mercat financer, Santos González ha apuntat que en els anys vinents es preveu "una relaxació" en la contractació d'hipoteques després d'uns anys "estupends". Tot i això, apunta que el mercat financer "serà estable".

Entrevista a Santos González, president i portaveu de l'Associació Hipotecària Espanyola

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció