En directe

La Caravana

TURISME

El sector turístic de Catalunya preveu un bon pont de Tots Sants amb una ocupació que ja arriba al 85%

Factors com el bon temps i que es tracti d’un pont llarg expliquen aquestes bones xifres

28 octubre 2022

Redacció

Comparteix

El sector turístic de Catalunya preveu un bon pont de Tots Sants amb una ocupació que a hores d’ara ja arriba al 85%. Aquesta dada s’atribueix a factors com el bon temps i al fet que es tracta d’un pont de 4 dies seguits. Una dinàmica que segueix amb les bones xifres que s’han assolit aquest passat estiu, superant les dades d’ocupació del 2021.  

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha apuntat que la nit d’aquest dissabte serà la més forta i que ja arriben “al 90% d’ocupació”. També ha celebrat que el bon temps permetrà fer moltes activitats de muntanya.

Pel que fa a la Cerdanya, la presidenta de la Federació d’hotels i Càmpings de la zona, Núria Vidal, també en una entrevista a Ràdio Estel, ha assegurat que “l’ocupació és positiva, tot i que encara queda disponibilitat”. També ha exposat que la tendència avui dia són les reserves a última hora i que, per tant, encara pot canviar la situació. 

A la Costa Brava també s’encara de forma molt optimista el pont de Tots Sants. La presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Costa Brava Centre, Bàrbara Hullé, ha explicat a Ràdio Estel que “els hotels ja freguen el 100% d’ocupació el dissabte i el diumenge”.

Previsions per la temporada d’hivern

El sector de l'hostaleria viu amb preocupació la temporada d’hivern per la pujada de preus. El president de la Federació d’hostaleria de Lleida ha avançat que “la gent no trobarà els mateixos preus de l’any passat, tot i que els hotels estan absorbint la major part de l’increment de cost”. Castellarnau ha detallat que no serà un augment desmesurat, però que és impossible mantenir els preus com abans. En aquest sentit, la presidenta de la Federació d’hotels i Càmpings de la Cerdanya ha apuntat que no sap quant temps podran aguantar la pujada generalitzada de preus.

HOSTALERIA: Josep Castellarnau, Núria Vidal i Bàrbara Hullé

0:00 / 0:00

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024