En directe

Fórmula Estel

TURISME

El sector turístic de Catalunya preveu un bon pont de Tots Sants amb una ocupació que ja arriba al 85%

Factors com el bon temps i que es tracti d’un pont llarg expliquen aquestes bones xifres

28 octubre 2022

Redacció

Comparteix

El sector turístic de Catalunya preveu un bon pont de Tots Sants amb una ocupació que a hores d’ara ja arriba al 85%. Aquesta dada s’atribueix a factors com el bon temps i al fet que es tracta d’un pont de 4 dies seguits. Una dinàmica que segueix amb les bones xifres que s’han assolit aquest passat estiu, superant les dades d’ocupació del 2021.  

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha apuntat que la nit d’aquest dissabte serà la més forta i que ja arriben “al 90% d’ocupació”. També ha celebrat que el bon temps permetrà fer moltes activitats de muntanya.

Pel que fa a la Cerdanya, la presidenta de la Federació d’hotels i Càmpings de la zona, Núria Vidal, també en una entrevista a Ràdio Estel, ha assegurat que “l’ocupació és positiva, tot i que encara queda disponibilitat”. També ha exposat que la tendència avui dia són les reserves a última hora i que, per tant, encara pot canviar la situació. 

A la Costa Brava també s’encara de forma molt optimista el pont de Tots Sants. La presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Costa Brava Centre, Bàrbara Hullé, ha explicat a Ràdio Estel que “els hotels ja freguen el 100% d’ocupació el dissabte i el diumenge”.

Previsions per la temporada d’hivern

El sector de l'hostaleria viu amb preocupació la temporada d’hivern per la pujada de preus. El president de la Federació d’hostaleria de Lleida ha avançat que “la gent no trobarà els mateixos preus de l’any passat, tot i que els hotels estan absorbint la major part de l’increment de cost”. Castellarnau ha detallat que no serà un augment desmesurat, però que és impossible mantenir els preus com abans. En aquest sentit, la presidenta de la Federació d’hotels i Càmpings de la Cerdanya ha apuntat que no sap quant temps podran aguantar la pujada generalitzada de preus.

HOSTALERIA: Josep Castellarnau, Núria Vidal i Bàrbara Hullé

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció