En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona busca voluntaris per fer més gran un servei "que ajuda i alhora rep molt"

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona, gestionat per la Fundació Ajuda i Esperança, té en marxa des del febrer una nova campanya de captació de…

13 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona, gestionat per la Fundació Ajuda i Esperança, té en marxa des del febrer una nova campanya de captació de voluntaris. Aquesta obra, fundada pel sacerdot català Miquel-Angel Terribas, recorda la importància de cobrir les hores d'atenció d'un servei que "necessita especialment ara la generosa col·laboració de molta gent". Així ho ha comentat aquest dimecres la directora del Telèfon de l'Esperança, Neus Calleja, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel. "El voluntariat és molt important per al servei i també per a la persona que el fa, perquè el telèfon ajuda i alhora rep molt", ha assegurat.


Neus Calleja ha dit que el Telèfon de l'Esperança "demana poca cosa al voluntari, sobretot que tingui una certa edat, que la persona visqui un moment d'estabilitat emocional i que tingui molta capacitat d'escoltar, sense excessius intervencionismes, d'acord amb el tarannà de la fundació". La directora ha recordat també que el servei "dóna molta importància a la sensibilitat i les preocupacions de la gent que truca", i ha animat a l'oferiment de moltes persones per fer de voluntàries, "amb un mínim de 10 hores al mes".
Dins les possibilitats logístiques, Calleja ha explicat que "normalment es demana o fer una nit sencera, en què es genera un ambient interessant i molt intimista, o bé franges normalment de 4 hores". També ha aclarit que "el qui escolta les trucades no manté mai comunicació personal amb la persona que telefona, ja que cal garantir que el servei sigui autènticament de 24 hores".

El procés de selecció de voluntaris passa per unes primeres entrevistes i, un cop ja incorporada la persona, per un procés de formació continuada dins el compromís del qui ajuda el Telèfon de l'Esperança. Per a més informació o per oferir unes hores de voluntariat, es pot trucar al telèfon 93 202 02 60 (oficines, de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 h.) o bé enviar un e-mail a l'adreça administracio@telefonoesperanza.com . El Telèfon de l'Esperança és, amb dues línies permanentment funcionant, el 93 414 48 48.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 27'00") tota l'entrevista a Neus Calleja.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció