En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona busca voluntaris per fer més gran un servei "que ajuda i alhora rep molt"

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona, gestionat per la Fundació Ajuda i Esperança, té en marxa des del febrer una nova campanya de captació de…

13 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona, gestionat per la Fundació Ajuda i Esperança, té en marxa des del febrer una nova campanya de captació de voluntaris. Aquesta obra, fundada pel sacerdot català Miquel-Angel Terribas, recorda la importància de cobrir les hores d'atenció d'un servei que "necessita especialment ara la generosa col·laboració de molta gent". Així ho ha comentat aquest dimecres la directora del Telèfon de l'Esperança, Neus Calleja, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel. "El voluntariat és molt important per al servei i també per a la persona que el fa, perquè el telèfon ajuda i alhora rep molt", ha assegurat.


Neus Calleja ha dit que el Telèfon de l'Esperança "demana poca cosa al voluntari, sobretot que tingui una certa edat, que la persona visqui un moment d'estabilitat emocional i que tingui molta capacitat d'escoltar, sense excessius intervencionismes, d'acord amb el tarannà de la fundació". La directora ha recordat també que el servei "dóna molta importància a la sensibilitat i les preocupacions de la gent que truca", i ha animat a l'oferiment de moltes persones per fer de voluntàries, "amb un mínim de 10 hores al mes".
Dins les possibilitats logístiques, Calleja ha explicat que "normalment es demana o fer una nit sencera, en què es genera un ambient interessant i molt intimista, o bé franges normalment de 4 hores". També ha aclarit que "el qui escolta les trucades no manté mai comunicació personal amb la persona que telefona, ja que cal garantir que el servei sigui autènticament de 24 hores".

El procés de selecció de voluntaris passa per unes primeres entrevistes i, un cop ja incorporada la persona, per un procés de formació continuada dins el compromís del qui ajuda el Telèfon de l'Esperança. Per a més informació o per oferir unes hores de voluntariat, es pot trucar al telèfon 93 202 02 60 (oficines, de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 h.) o bé enviar un e-mail a l'adreça administracio@telefonoesperanza.com . El Telèfon de l'Esperança és, amb dues línies permanentment funcionant, el 93 414 48 48.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 27'00") tota l'entrevista a Neus Calleja.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023