En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona busca voluntaris per fer més gran un servei "que ajuda i alhora rep molt"

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona, gestionat per la Fundació Ajuda i Esperança, té en marxa des del febrer una nova campanya de captació de…

13 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona, gestionat per la Fundació Ajuda i Esperança, té en marxa des del febrer una nova campanya de captació de voluntaris. Aquesta obra, fundada pel sacerdot català Miquel-Angel Terribas, recorda la importància de cobrir les hores d'atenció d'un servei que "necessita especialment ara la generosa col·laboració de molta gent". Així ho ha comentat aquest dimecres la directora del Telèfon de l'Esperança, Neus Calleja, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel. "El voluntariat és molt important per al servei i també per a la persona que el fa, perquè el telèfon ajuda i alhora rep molt", ha assegurat.


Neus Calleja ha dit que el Telèfon de l'Esperança "demana poca cosa al voluntari, sobretot que tingui una certa edat, que la persona visqui un moment d'estabilitat emocional i que tingui molta capacitat d'escoltar, sense excessius intervencionismes, d'acord amb el tarannà de la fundació". La directora ha recordat també que el servei "dóna molta importància a la sensibilitat i les preocupacions de la gent que truca", i ha animat a l'oferiment de moltes persones per fer de voluntàries, "amb un mínim de 10 hores al mes".
Dins les possibilitats logístiques, Calleja ha explicat que "normalment es demana o fer una nit sencera, en què es genera un ambient interessant i molt intimista, o bé franges normalment de 4 hores". També ha aclarit que "el qui escolta les trucades no manté mai comunicació personal amb la persona que telefona, ja que cal garantir que el servei sigui autènticament de 24 hores".

El procés de selecció de voluntaris passa per unes primeres entrevistes i, un cop ja incorporada la persona, per un procés de formació continuada dins el compromís del qui ajuda el Telèfon de l'Esperança. Per a més informació o per oferir unes hores de voluntariat, es pot trucar al telèfon 93 202 02 60 (oficines, de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 h.) o bé enviar un e-mail a l'adreça administracio@telefonoesperanza.com . El Telèfon de l'Esperança és, amb dues línies permanentment funcionant, el 93 414 48 48.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 27'00") tota l'entrevista a Neus Calleja.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció