En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

El teòleg Xavier Morlans i el caputxí Eduard Rey defensen la necessitat d'ajudar tothom a aprofundir en el sentit del Nadal

El Nadal ha estat aquest dimarts el tema del programa L'Església no s'atura, dins la Fórmula Estel de Ràdio Estel, una edició en què han…

23 desembre 2014

Redacció

Comparteix
El Nadal ha estat aquest dimarts el tema del programa L'Església no s'atura, dins la Fórmula Estel de Ràdio Estel, una edició en què han participat el doctor en Teologia Xavier Morlans, també cantautor de música d'inspiració cristiana, i el caputxí de la Comunitat d'Arenys de Mar Eduard Rey. Morlans, que ha desitjat "un bon Nadal sobretot a les persones que busquen", ha destacat la importància de saber interpretar els signes del nostre temps, en una societat que celebra el Nadal però que sovint no descobreix ni valora el seu sentit més profund. "Els cristians ens hem de sentir interpelats per aquelles realitats que són les celebracions del Nadal, en què s'accentua la trobada familiar, però en què de vegades no s'aprofundeix en el protagonista, que és Jesús", ha explicat.
Xavier Morlans ha posat l'exemple d'un grup on ell canta i "on hi ha de tot, des de cristians convençuts fins a ateus". De cara a un concert de Nadal que es prepara des d'aquest conjunt musical, ha explicat que "va ser precisament un agnòstic qui, aquest any preparant un concert variat, va reclamar que hi hagués un tema dedicat al naixement del Fill de Déu". També ha recordat "el concert participatiu del Messies, de Haendel, en què moltes veus canten textos bíblics molt connectats amb el sentit del Nadal". Morlans ha proposat als qui dubten o als qui s'han allunyat de la fe que "s'adrecin en la nit de Nadal a Déu i li demanin que, si existeix, faci que el conegui".
Eduard Rey ha recordat la lletra d'una nadala popular, en què es diu que "ha nascut Déu infinit", mentre que Xavier Morlans ha afegit que ara tots "som una mica com el rabadà, que respon dient que no serà tant". El caputxí, davant "les condicions que tots posem al Nadal, si fem això o allò altre, el més important és que el Déu misericordiós ens ve a visitar". Com a conclusió i dins la conversa, Morlans ha assegurat que "el Nadal és un esdeveniment que no exclou els valors humans, sinó que els dóna sentit".
Finalment Xavier Morlans ha ofert la Missa del Gall on ell participarà, aquest dimecres a les 24.00 hores a l'església de Santa Anna de Barcelona (al costat de la Plaça Catalunya). El pianista Toni Olaf Sabater, el guitarrista Marcelo Córdoba, la biblista Claustre Solé, el rector de la parròquia, Peio Sánchez, i el mateix Morlans introduiran diversos ingredients musicals, artístics i interpretatius de la Paraula de Déu.
Es pot escoltar aquí (des del minut 11'00") tot el programa L'Església no s'atura d'aquest dimecres.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció