En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"El terrorisme va atacar amb odi. La Rambla va respondre amb amor"

La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara…

20 juliol 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
La calle donde viven juntas a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no acabara nunca, rica en sonidos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre, la Rambla de Barcelona. 
Federico García Lorca
No volíem tancar temporada sense parlar del que, malauradament, va ser noticia a l’inici de temporada, com són els atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils de l’agost passat. Com està la Rambla gairebé un any després? Quins son els actes que s’hi esperen per aquest agost? Hem parlat, a la Fórmula Estel informativa, amb Fermí Villar, president de l’Associació de comerciants i veïns Amics de la Rambla, que ho ha sintetizat així"Els terroristes ens van atacar amb odi, i La Rambla va respondre amb amor i humanitat".

Fermí Villar ha destacat la tornada a la normalitat:“Passeges per La Rambla i sembla que no va passar res”, gràcies en bona part a la feina dels serveis públics, ha afegit. “No hi ha risc a l’oblit. Molts cops, amb paradistes, comerciants o veïns, trauries el tema però no el treus, perquè el portem per dins...”, ha declarat el president de l’Associació de comerciants i veïns Amics de la Rambla a Fórmula Estel
Aquest divendres El Mirador de l'Actualitat parla dels atemptats i de les principals notícies del curs.
  
Pablo Llarena retira l'Euroordre per a Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Clara Ponsatí
L’advocat penalista Lluís Batlló ha fet El comentari d’actualitat d’aquest divendres: "S'ha trobat en un problema, i és que el tribunal alemany no li ha donat la raó (...) i ha hagut d'optar per retirar l'euroordre". L'advocat ha resumit: "Davant l'exabrupte del procés, va haver una resposta, no política, sinó jurídica, que ha resultat ser, a la vegada, un exabrupte"
"Cal una estratègia global amb el patrimoni de l'Església"
Per últim i com cada divendres, ens han acompanyat Ignasi Miranda i Àngel Miret a Un món sense fronteres. Miret ha explicat que, fruit de la seva feina com a coordinador de l'acollida als refugiats de la Generalitat, ha observat que cal una estratègia global amb el patrimoni de l'Església, i ha demanat que es posi a disposició de la ciutadania, sobretot dels més dèbils.
Pots escoltar la Fórmula Estel informativa

Foto: Frans Schouwenburg

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció