En directe

Trotamundos

VATICÀ

El Vaticà actualitza les normes per a les contemplatives

El Vaticà ha presentat la instrucció Cor orans (cor orant) sobre la vida contemplativa de les congregacions religioses femenines. D’aquesta manera es busca ajudar a…

16 maig 2018

Redacció

Comparteix

El Vaticà ha presentat la instrucció Cor orans (cor orant) sobre la vida contemplativa de les congregacions religioses femenines. D’aquesta manera es busca ajudar a comprendre les indicacions assenyalades en la constitució apostòlica sobre la vida contemplativa femenina Vultum dei quarere i aclarir-ne dubtes.

La instrucció es desenvolupa en quatre capítols: l’autonomia dels monestirs, les federacions dels monestirs, la separació del món i la formació.

En cadascuna d’aquests parts la instrucció proposa elements que parlen de la voluntat de renovació, unitat i salvaguarda dels principis de vida contemplativa.

Entre les novetats de la instrucció destaca la normativa sobre els nous mitjans de comunicació social, especialment mitjans electrònics i xarxes socials: “Aquests mitjans han de ser utilitzats amb sobrietat i discreció (...) per motius d’informació, formació o treball” i apunta a “la salvaguarda del recolliment i del silenci”.

I pel que fa als criteris que poden contribuir a la decisió de tancar un monestir, subratlla que “s’ha d’evitar absolutament el reclutament de candidates d’altres països quan l’única finalitat sigui salvaguardar la supervivència del monestir”.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció