En directe

La Caravana

VATICÀ

El Vaticà actualitza les normes per a les contemplatives

El Vaticà ha presentat la instrucció Cor orans (cor orant) sobre la vida contemplativa de les congregacions religioses femenines. D’aquesta manera es busca ajudar a…

16 maig 2018

Redacció

Comparteix

El Vaticà ha presentat la instrucció Cor orans (cor orant) sobre la vida contemplativa de les congregacions religioses femenines. D’aquesta manera es busca ajudar a comprendre les indicacions assenyalades en la constitució apostòlica sobre la vida contemplativa femenina Vultum dei quarere i aclarir-ne dubtes.

La instrucció es desenvolupa en quatre capítols: l’autonomia dels monestirs, les federacions dels monestirs, la separació del món i la formació.

En cadascuna d’aquests parts la instrucció proposa elements que parlen de la voluntat de renovació, unitat i salvaguarda dels principis de vida contemplativa.

Entre les novetats de la instrucció destaca la normativa sobre els nous mitjans de comunicació social, especialment mitjans electrònics i xarxes socials: “Aquests mitjans han de ser utilitzats amb sobrietat i discreció (...) per motius d’informació, formació o treball” i apunta a “la salvaguarda del recolliment i del silenci”.

I pel que fa als criteris que poden contribuir a la decisió de tancar un monestir, subratlla que “s’ha d’evitar absolutament el reclutament de candidates d’altres països quan l’única finalitat sigui salvaguardar la supervivència del monestir”.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció