En directe

Fabricació Pròpia

VATICÀ

El Vaticà actualitza les normes per a les contemplatives

El Vaticà ha presentat la instrucció Cor orans (cor orant) sobre la vida contemplativa de les congregacions religioses femenines. D’aquesta manera es busca ajudar a…

16 maig 2018

Redacció

Comparteix

El Vaticà ha presentat la instrucció Cor orans (cor orant) sobre la vida contemplativa de les congregacions religioses femenines. D’aquesta manera es busca ajudar a comprendre les indicacions assenyalades en la constitució apostòlica sobre la vida contemplativa femenina Vultum dei quarere i aclarir-ne dubtes.

La instrucció es desenvolupa en quatre capítols: l’autonomia dels monestirs, les federacions dels monestirs, la separació del món i la formació.

En cadascuna d’aquests parts la instrucció proposa elements que parlen de la voluntat de renovació, unitat i salvaguarda dels principis de vida contemplativa.

Entre les novetats de la instrucció destaca la normativa sobre els nous mitjans de comunicació social, especialment mitjans electrònics i xarxes socials: “Aquests mitjans han de ser utilitzats amb sobrietat i discreció (...) per motius d’informació, formació o treball” i apunta a “la salvaguarda del recolliment i del silenci”.

I pel que fa als criteris que poden contribuir a la decisió de tancar un monestir, subratlla que “s’ha d’evitar absolutament el reclutament de candidates d’altres països quan l’única finalitat sigui salvaguardar la supervivència del monestir”.

Més actualitat

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024