En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Vaticà deplora els atemptats de París i demana "resposta decisiva" a l'odi terrorista: "La violència no resol res"

El director de la Sala de Premsa de la Santa Seu, Federico Lombardi, ha afirmat aquest dissabte que, des del Vaticà, se segueixe de prop…

14 novembre 2015

Aci prensa

Comparteix
El director de la Sala de Premsa de la Santa Seu, Federico Lombardi, ha afirmat aquest dissabte que, des del Vaticà, se segueixe de prop els greus atemptats perpetrats aquest divendres a la nit a París. Juntament amb el Papa Francesc, el portaveu ha expressat la seva més radical condemna a aquests fets sense precedents que s'han cobrat la vida de més de 150 persones. En la declaració, el també jesuïta subratlla el salt de barbàrie d'aquestes accions. "Estem sorpresos per aquesta nova manifestació embogida de violència terrorista i d'odi que condemnem de la manera més radical juntament amb el Papa i amb tots els que estimen la pau", indica el text.
En la mateixa línia, Lombardi ha assegurat que l'acció terrorista interpela tot el món. "Resem per les víctimes, pels ferits i per tot el poble francès. Aquest és un atac contra la pau de tota la humanitat que requereix una resposta decisiva i solidària de part de tots nosaltres per contrarestar la difusió de l'odi homicida en totes les seves formes", conclou la declaració.

D'altra banda, el cardenal secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha enviat en nom del Sant Pare un telegrama a l'arquebisbe de París, André Vingt-Trois, en què destaca que  «el Papa Francesc s'uneix amb la pregària al patiment de les famílies provades per aquest drama així com al dolor del poble francès». L'escrit també afirma que, «una vegada més, el Sant Pare condemna amb vigor la violència, que no resol res, i implora a Déu que inspiri en tothom pensaments de pau».

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció