En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

Elisabet Juanola, impulsora de la construcció d'una capella de Gaudí a Xile, afirma que el projecte "és de la Providència"

L'obra d'Antoni Gaudí arribarà els propers mesos a Xile, on es construirà una capella dissenyada per l'arquitecte català. El projecte, que forma part d'un disseny…

25 febrer 2015

Redacció

Comparteix
L'obra d'Antoni Gaudí arribarà els propers mesos a Xile, on es construirà una capella dissenyada per l'arquitecte català. El projecte, que forma part d'un disseny que l'artista, "és com una porciúncola, és a dir, un projecte franciscà basat en un espai on, en l'època de Francesc d'Assís el segle XII, es començava a guanyar la indulgència plenària". Així ho ha explicat aquest matí, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, la periodista Elisabet Juanola, que viu a Xile i forma part de la Corporació Gaudí de Triana i del Grup Claraeulàlia. Ha comentat que "un frare xilè va demanar fa anys la construcció d'aquest temple com un espai de perdó, a l'estil de la petita capella d'Assís".
La capella, que es construirà a Rancagua (al sud de Santiago) i que estarà dedicada a Nostra Senyora dels Àngels, és el fruit de la creació, l'any 1996, de la Corporació Gaudí de Triana. "Tots hem pregat molt", ha dit Elisabet Juanola. El govern actual de Xile, presidit per Michelle Bachelet, ha donat suport a la iniciativa, "que també forma part de la confraternitat espiritual entre Espanya i Amèrica tal com Gaudí volia". Juanola ha recordat, en la mateixa línia, que aquí "està tot ple de Providència, perquè cada dia que passa es descobreixen coses noves que ens parlen, i això és el que es vol compartir amb la gent". També ha afegit que, "de fet, aquesta capella ens parla del perdó, de la reconciliació, de la fraternitat", alhora que ha destacat que "això és l'estil del Papa Francesc", ha afegit.
Elisabet Juanola ha explicat que "ja el fet que aquesta capella s'estigui projectant i aviat construint és un petit miracle, amb tot el que comporta, perquè ningú no hauria imaginat que, tot just a Rancagua, hi hagi un dia una capella de Gaudí". En relació amb això, s'ha mostrat convençuda que la presència d'una església de l'arquitecte català, en procés de beatificació actualment amb la causa a Roma, estimularà la devoció a Antoni Gaudí a Xile i a tota l'Amèrica llatina.
Es pot escoltar aquí (des del minut 29'00") tota l'entrevista a Elisabet Juanola.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció