En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Elisabet Juanola, impulsora de la construcció d'una capella de Gaudí a Xile, afirma que el projecte "és de la Providència"

L'obra d'Antoni Gaudí arribarà els propers mesos a Xile, on es construirà una capella dissenyada per l'arquitecte català. El projecte, que forma part d'un disseny…

25 febrer 2015

Redacció

Comparteix
L'obra d'Antoni Gaudí arribarà els propers mesos a Xile, on es construirà una capella dissenyada per l'arquitecte català. El projecte, que forma part d'un disseny que l'artista, "és com una porciúncola, és a dir, un projecte franciscà basat en un espai on, en l'època de Francesc d'Assís el segle XII, es començava a guanyar la indulgència plenària". Així ho ha explicat aquest matí, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, la periodista Elisabet Juanola, que viu a Xile i forma part de la Corporació Gaudí de Triana i del Grup Claraeulàlia. Ha comentat que "un frare xilè va demanar fa anys la construcció d'aquest temple com un espai de perdó, a l'estil de la petita capella d'Assís".
La capella, que es construirà a Rancagua (al sud de Santiago) i que estarà dedicada a Nostra Senyora dels Àngels, és el fruit de la creació, l'any 1996, de la Corporació Gaudí de Triana. "Tots hem pregat molt", ha dit Elisabet Juanola. El govern actual de Xile, presidit per Michelle Bachelet, ha donat suport a la iniciativa, "que també forma part de la confraternitat espiritual entre Espanya i Amèrica tal com Gaudí volia". Juanola ha recordat, en la mateixa línia, que aquí "està tot ple de Providència, perquè cada dia que passa es descobreixen coses noves que ens parlen, i això és el que es vol compartir amb la gent". També ha afegit que, "de fet, aquesta capella ens parla del perdó, de la reconciliació, de la fraternitat", alhora que ha destacat que "això és l'estil del Papa Francesc", ha afegit.
Elisabet Juanola ha explicat que "ja el fet que aquesta capella s'estigui projectant i aviat construint és un petit miracle, amb tot el que comporta, perquè ningú no hauria imaginat que, tot just a Rancagua, hi hagi un dia una capella de Gaudí". En relació amb això, s'ha mostrat convençuda que la presència d'una església de l'arquitecte català, en procés de beatificació actualment amb la causa a Roma, estimularà la devoció a Antoni Gaudí a Xile i a tota l'Amèrica llatina.
Es pot escoltar aquí (des del minut 29'00") tota l'entrevista a Elisabet Juanola.

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció