En directe

La Caravana

POLÍTICA

política

Gerardo Pisarello: "Si governa el PP amb VOX, hi haurà un retrocés demolidor per Catalunya"

El número dos de la candidatura per Barcelona diu que "està preocupat, perquè Esquerra no deixa clar si realment impedirà un govern de PP i Vox com sí que ha fet Bildu".

19 juliol 2023

Redacció

Comparteix

Gerardo Pisarello ha dit en una entrevista a 'El matí a Ràdio Estel' sobre el retrocés d'un govern de PP i VOX que aquest escenari seria "demolidor".

Gerardo Pisarello sobre el retrocés d'un govern de PP i VOX

El número dos de la candidatura Sumar-En Comú Podem per Barcelona a les eleccions generals del 23 de juliol ha deixar clar que votar a la seva formació és decisiu. "Hi haurà un vot decisiu, el de Sumar, que permetrà que es reediti un govern de coalició i que no tinguem un govern de PP i VOX, que cada cop que obren la boca i plantegen el seu punt de vista sobre la realitat recorden les paraules i imatges que es feien servir durant el franquisme". "Un govern de PP amb VOX seria un retrocés demolidor per Catalunya", ha afegit. 

"El vot a Sumar permetrà que es reediti un govern de coalició i que no tinguem un govern de PP i VOX"

Pisarello està segur que no abaixaran el to contra Catalunya: "Que Santiago Abascal pugui parlar de manera desenfadada d'aquest 155 permanent, el que ens està dient és que ells [VOX] estan disposats a la confrontació". Per això, ha dit, "el deure de tot català i catalana que té un mínim de sentit democràtic i estima per la terra és evitar que aquesta gent pugui governar".

El número dos de Sumar-En Comú Podem per Barcelona lamenta que Esquerra no deixi clares les seves posicions respecte a una possible investidura. Pisarello diu que "Esquerra ha tingut una visió derrotista i ha donat per fer un govern PP i VOX", i ha recordat unes declaracions de Rufián on deia que intentaria negociar una taula de diàleg amb Feijóo. Unes declaracions que ha definit de "ciència-ficció". En aquest sentit, al candidat de Sumar el preocupa que Esquerra no deixi clar, com ha fet Bildu, "si impedirà que hi hagi un govern de PP i VOX".

Les sentències sobre el català a l'escola del TSJ i el referèndum

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fet públic aquest dimarts el contingut de les sentències sobre el català a l'escola. El tribunal considera en les sentències que la immersió lingüística només es podria aplicar si hi hagués l'opció de dos règims lingüístics i fixen per a tres grups concrets almenys una assignatura troncal no lingüística en castellà. Sobre aquesta qüestió, Gerardo Pisarello ha apuntat que "està molt preocupat perquè realment el model d'immersió lingüística a Catalunya ha estat un èxit, i posar en perill això, dividir als nostres infants per la llengua, seria un error enorme i un gran retrocés", ha detallat Pisarello.

"El model d'immersió lingüística a Catalunya ha estat un èxit i posar en perill això seria un error enorme"

Preguntat per si Sumar treballarà per un referèndum per Catalunya en la legislatura vinent si és al govern, Gerardo Pisarello ha respost que "Sumar reconeix que Catalunya és una nació i que Espanya és un país plurinacional i, el més important, és que reconeix que els catalans tenen dret a decidir. Hi ha d'haver un acord polític en un espai bilateral i aquest acord s'ha de votar el 2024".

Després de ser preguntat pel nom que hauria de tenir aquest espai bilateral i si seria el que ja coneixem com a taula de diàleg, Pisarello ha detallat "no vull agafar-me literalment al nom, però el més rellevant és que sigui un espai bilateral on Catalunya pugui parlar directament amb el govern espanyol". Segons el candidat dels Comuns, "allà s'haurà de parlar del que vulguin els catalans: de la llengua catalana, de les inversions, del traspàs de Rodalies, del corredor mediterrani...". Amb tot, Pisarello veu "difícil" que es reformi l'Estatut d'Autonomia, i apunta que mentrestant s'han d'anar complint altres qüestions.

Escolta l'entrevista

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

política

Ernest Maragall: "Sánchez i Feijóo s’estan rifant qui es queda Catalunya"

Ernest Maragall, sobre el bipartidisme PP-PSOE a Ràdio Estel

El número 2 d'ERC al Senat per la província de Barcelona recorda que davant la manca de majories absolutes en les eleccions del 23J, és clau establir els conceptes de la unitat catalana

10 juliol 2023

Redacció