En directe

Sense distància

POLÍTICA

política

Ernest Maragall: "Sánchez i Feijóo s’estan rifant qui es queda Catalunya"

El número 2 d'ERC al Senat per la província de Barcelona recorda que davant la manca de majories absolutes en les eleccions del 23J, és clau establir els conceptes de la unitat catalana

10 juliol 2023

Redacció

Comparteix

Ernest Maragall sobre el bipartidisme el 23J, proposa unificar ja les condicions de l'independentisme davant les investidures al Congrés. Suggereix als "demòcrates catalans" que, en cas de poder investir Pedro Sánchez president del Govern Espanyol, tant Esquerra Republicana com Junts per Catalunya i la CUP haurien d'acordar de quina manera fer-ho després de les eleccions generals del 23 de juliol.

Mira el que diu Ernest Maragall sobre el bipartidisme el 23J al nostre canal de Youtube:

Ernest Maragall sobre el bipartidisme el 23J

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Maragall, número 2 d'ERC al Senat per la província de Barcelona, però també número 1 d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, insisteix sobre el bipartidisme de les eleccions generals del 23J que els partits independentistes han de tenir en compte què vol dir avui Catalunya per poder posar condicions a l'hora d'investir Sánchez. "Hauríem de ser coherents amb el concepte d'unitat catalana. ERC va haver de dialogar perquè els presos polítics poguessin sortir de la presó i, gràcies a això, avui dormen a casa", ha afegit Maragall.

"Hauríem de ser coherents amb el concepte d'unitat catalana"

En aquest sentit, el republicà ha apuntat que tant el candidat del Partit Popular a les eleccions del 23J, Alberto Núñez Feijóo, com l'actual president del Govern i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, "s'estan rifant qui es queda Catalunya i qui està en millors condicions d'exercir d'amo i controlador". "Cosa que, des d'ERC no permetrem", ha afegit el polític.

Ernest Maragall, sobre el bipartidisme PP-PSOE a Ràdio Estel

Ernest Maragall, durant un moment de l'entrevista a Ràdio Estel

Fa poques setmanes que el nou govern de l'Ajuntament de Barcelona camina després de l'era Colau. Una investidura que va ser constituïda in extremis pel suport dels comuns i el PP i, en aquest sentit, Maragall veu compatible compaginar la regidoria a l'Ajuntament de Barcelona amb la de ser senador i especifica que el mercat és qui ha comprat el consistori barceloní. "Hem d'actuar en defensa del país i s'ha d'anar amb totes per representar Catalunya", ha sentenciat.

Escolta l'entrevista completa

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Ernest Maragall: "Si soc alcalde de Barcelona, el consistori assumirà el lideratge que li pertoca" 

Ernest Maragall, als estudis de Ràdio Estel

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona ha remarcat que "hi hauria un paper actiu i no d’inhibició ni de renúncia com ara"

24 maig 2023

Redacció