En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

Marta Pontnou: "No n’hi ha prou amb empoderar-nos. Necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines"

L’assessora d’imatge i membre del grup d’experts que ha elaborat el pla contra la pressió estètica proposa “canviar el sistema de consumir i anar cap a un model de roba sota demanda”

27 març 2023

Redacció

Comparteix

Aquest dilluns, el Govern de la Generalitat presenta el pla contra la pressió estètica. La iniciativa preveu combatre l’opressió que viuen les dones i donar una resposta política a la violència dels cànons estètics. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Marta Pontnou ha deixat molt clar que “no n’hi ha prou amb empoderar-nos”. L’assessora d’imatge, membre de la comissió que l’ha elaborat, ha afegit que “necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines”.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, fent la presentació del pla d'acció per combatre la pressió estètica.
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, en la presentació del pla d'acció contra la pressió estètica, el 27 de març de 2023 | Foto: Sílvia Muñoz

Pontnou ha detallat que, davant la manca de talles grans en algunes marques, “es pot canviar el sistema de consumir, l’anomenat 'fast fashion', i anar cap a un model de roba sota demanda”. Amb tot, Pontnou ha conclòs que “si hi ha lleis dures i consciència que la pressió estètica es menja la salut mental, podrem avançar”.

Al mateix programa, Patrícia García, psicòloga de la Fundació Adsis, ha assegurat que “ningú està al marge de la pressió estètica” i que “tot i que les dones joves són les més vulnerables, els adults no estem protegits, tampoc els homes”.

D’altra banda, García s’ha mostrat favorable a practicar la cultura de 'l’unfollow', és a dir, a deixar de seguir a les xarxes socials aquelles persones o marques que ens estan afectant l’autoestima. Amb tot, la psicòloga de la Fundació Adsis ha estat contundent amb la idea que “la pressió estètica només beneficia a la indústria” i que “mai s’aconseguirà assolir els estàndards d’un cos irreal, i això afecta directament l’autoestima”.

Entrevista a Patricia García, psicòloga de la Fundació Adsis, i a Marta Pontnou, assessora d'imatge

0:00 / 0:00

Més actualitat

SALUT MENTAL

Els problemes de salut mental dels joves comencen quan no tenen el que volen i donen una imatge a Instagram que no s'adapta al que pensen

Tres joves tirades a la gespa, amb els seus telèfons mòbils

Gairebé la meitat dels joves espanyols tenen por al futur i senten que estan en un carreró sense sortida. I és que, tot i que la taxa d'atur juvenil ha baixat, encara continua al voltant del 30% a l'Estat

6 març 2023

Redacció