En directe

Trotamundos

POLÍTICA

política

Xavier García Albiol: "M’incomodaria molt governar l’Ajuntament de Badalona amb VOX" 

L’alcalde de Badalona demana “més contundència policial” contra les ocupacions i mesures “àgils que permetin desocupar un habitatge en menys de 48 hores”

11 juliol 2023

Redacció

Comparteix

Xavier Garcia Albiol ha parlat sobre els possibles pactes PP i VOX després de les eleccions generals del 23 de juliol. L'alcalde de Badalona, del Partit Popular, ha reconegut en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel': "M'incomodaria molt governar l’Ajuntament de Badalona amb VOX”. Tot i que a ell -diu- "ni el dol ni l’incomoda" que el Partit Popular hagi necessitat governar amb VOX a València, les Illes Balears o Extremadura. 

Xavier García Albiol, sobre els possibles pactes entre PP i VOX després del 23J

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol

Xavier García Albiol, després de donar la seva opinió sobre els pactes PP i VOX, ho ha explicat: Aquí a Catalunya -ha dit- VOX, partit d’ultradreta, no té tant pes com a la resta de l’estat, perquè "la societat catalana i perfils tan durs com els de VOX no acaben de quallar". I ha afegit: "Jo soc català i a mi em costaria votar a VOX perquè puc coincidir amb un sentiment de pertinença a un projecte de país; però si comencem a parlar de polítiques d’igualtat, econòmiques, socials i europees, aquí m’allunyo totalment i crec que la societat catalana té una visió similar a aquesta".

"A la societat catalana, perfils tan durs com els de VOX no acaben de quallar"

El cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo

Sobre el primer, i únic, cara a cara entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, d’aquesta passada nit, l’alcalde de Badalona creu que hi va haver una "gran diferència" i que "Feijóo va demostrar contingut i va mantenir les formes". D’altra banda, diu Albiol, "vam veure un candidat socialista que més que el president del govern espanyol, semblava l’aspirant a ser-ho. Des del primer moment ha estat molt agressiu i no ha aportat dades concretes", apunta. Amb tot, Albiol creu que "un debat no canvia l’opinió d’algú indecís; sinó que reafirma els convençuts més enllà de l’espectacle públic que ha estat  el cara a cara d’aquesta nit"

"Feijóo va demostrar continguts i va mantenir les formes"

Mesures de govern a Badalona

Badalona contra les ocupacions

L’alcalde de Badalona ha demanat més contundència policial contra les ocupacions i mesures àgils contra l’ocupació il·legal i conflictiva; mesures que permetin desocupar un habitatge en menys de 48 hores. Albiol s’ha mostrat favorable d’oferir "ajuda i polítiques socials a les persones vulnerables que han perdut el seu habitatge", però recordant que "a la vegada hi ha d’haver més contundència policial i més instruments policials i judicials que permetin actuar davant unes ocupacions que en la majoria dels casos provoquen problemes amb els veïns", ha detallat Albiol. 

Badalona contra les violacions grupals de menors

D’altra banda, després que la ciutat també hagi estat en el focus per les reiterades violacions grupals amb menors implicats, Albiol diu que el Codi Penal ha d’evolucionar perquè ara mateix "anem dos passos enrere" per castigar aquests delictes. L’alcalde de Badalona ho diu perquè no comparteix el càstig que els va aplicar la mateixa comunitat gitana del barri de Sant Roc, on el patriarca del clan va decidir enviar els presumptes joves agressors a Tarragona. Albiol assegura que "no és partidari que entrin a la presó amb adults, però entre això i que se’ls emportin a Tarragona perquè algú ho ha decidit hi ha un punt entremig". 

Encara sobre les mesures de govern a la ciutat de Badalona, Xavier Garcia Albiol ha assegurat a aquesta emissora que posarà “multes contundents” a totes aquelles persones que llencin mobles o escombraries a llocs i hores que no toquen. Aquesta, assegura, "és una política de mà dura contra l’incivisme perquè les persones han de prendre consciència que, per viure millor, s’ha de tenir una societat endreçada”, ha conclòs Albiol. 

Escolta l'entrevista

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Nacho Martín Blanco és partidari de deixar governar la llista més votada després del 23J però amb excepcions, com el cas de Barcelona

Nacho Martín Blanco, cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals del 23 J, als estudis de Ràdio Estel

El candidat del PP a Barcelona per les eleccions generals qualifica el moviment de Sirera a Barcelona com de gest de "responsabilitat" per evitar un govern independentista o dels Comuns

20 juny 2023

Redacció