En directe

La taula de l'Evangeli

ESGLÉSIA MÓN

Els afectats pel coronavirus, recordats en un Rosari des de Fàtima

La Conferència Episcopal Espanyola s'ha unit a la convocatòria de l'Episcopat portuguès per resar el Rosari de manera simultània aquest dimecres 25 de març, Solemnitat…

24 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Conferència Episcopal Espanyola s'ha unit a la convocatòria de l'Episcopat portuguès per resar el Rosari de manera simultània aquest dimecres 25 de març, Solemnitat de l'Anunciació del Senyor. La pregària mariana es dirigirà des de Fàtima, a partir de les 19.30 hores (18.30 GMT i hora portuguesa), i serà principalment per les víctimes del coronavirus, pels seus familiars, pel personal sanitari i per moltes altres persones afectades per aquesta pandèmia. L'acte, presidit pel bisbe de Fàtima i vicepresident de la Conferència Episcopal de Portugal, el cardenal António dos Santos Marto, es transmetrà per Ràdio Estel des de la mateixa Basílica de Fàtima. Aquesta activitat extraordinària farà que la Missa diària, des de la Catedral de Barcelona, s'avanci a les 18.00 hores (tot just abans del comentari de l'evangeli i les Vespres de Montserrat). En acabar el rés del Rosari, el bisbe de Fàtima farà la consagració de tota la Península Ibèrica, amb les seves respectives illes, al Sagrat Cor de Jesús i a l'Immaculat Cor de Maria, una devoció especialment arrelada a moltes de les diòcesis d'Espanya i Portugal.

El cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, ja va enviar diumenge passat una carta a tots els bisbes espanyols en què els invita a unir-se a l'acte i, alhora, els demana que convoquin els fidels a aquesta pregària, perquè "tots ens posem sota la protecció de la Mare de Déu de Fàtima, a la qual les nostres comunitats tenen tanta devoció". Omella assegura que "seria bo que donar aquesta informació a través dels mitjans de què disposen cadascuna de les diòcesis i féssim una crida a tothom perquè s'hi uneixi". En l'escrit, el cardenal envia un record especial a José María Gil Tamayo, bisbe d'Àvila, i Manuel Herrero, bisbe de Palència, tots dos positius per coronavirus. "Seguim demanant al Senyor per les víctimes de la pandèmia, pels seus familiars i per tots els qui generosament estan exposant les seves vides per ajudar a vèncer aquesta situació tan dolorosa", conclou.

D'altra banda, unes hores abans, Ràdio Estel oferirà aquest mateix dimecres a les 12 del migdia un Parenostre que resarà el Sant Pare per recordar tots els afectats per la pandèmia del coronavirus. Per compartir arreu del món aquesta pregària, Francesc ha demanat a tots els cristians, de les diferents confessions, que se sumin de manera simultània a la convocatòria.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció