En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes es mostren preocupats per la presó preventiva de polítics i dirigents d'organitzacions socials

Els bisbes catalans, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada Tiana, han acordat una nota en què mostren preocupació per la situació de…

16 febrer 2018

Comparteix

Els bisbes catalans, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada Tiana, han acordat una nota en què mostren preocupació per la situació de presó preventiva d'alguns antics membres del govern i d'alguns dirigents d'organitzacions socials i demanen "una reflexió serena sobre aquest fet en vistes a propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i en la qual no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats".

"No podem ignorar ni menystenir que en relació amb Catalunya existeix un problema polític de primer ordre que obliga -diuen els bisbes- a cercar una solució justa a la situació creada que sigui mínimament acceptable per a tots, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú de tothom".

Els bisbes catalans reiteren la seva defensa de "la legitimitat moral de les diverses opcions sobre l'estructura política de Catalunya que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i siguin defensades de forma pacífica i democràtica". També es refereixen a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, amb una gran participació dels electors. "És necessari", diuen els bisbes, "que els parlamentaris escollits impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d'un nou govern de la Generalitat que actuï amb sentit de responsabilitat envers tots els col·lectius del país, i especialment els més necessitats de superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim".

En la nota, els bisbes fan una crida a tothom "a fer un esforç per refer la confiança mútua dins d'una societat com la nostra en la qual es dona una gran pluralitat cultural, política i també religiosa. La cohesió social, la concòrdia, el sentir-nos propers els uns als altres i el respecte als drets de totes les persones que viuen a Catalunya han de ser un dels nostres objectius prioritaris en aquest moment".

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció