En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Els bisbes japonesos condemnen les armes nuclears

Els bisbes del Japó han aprofitat el 73è aniversari dels bombardejos sobre les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki (6 i 9 d’agost del 1945, respectivament) per…

7 agost 2018

Agência Ecclesia

Comparteix

Els bisbes del Japó han aprofitat el 73è aniversari dels bombardejos sobre les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki (6 i 9 d’agost del 1945, respectivament) per fer una crida a posar fi a les armes nuclears.

“Els greus conflictes regionals, el terrorisme, l’amenaça de les armes nuclears, el problema dels refugiats, les diferents formes de discriminació i les disparitats econòmiques continuen amenaçant la pau de les persones d'arreu del món” ha dit l’arquebisbe de Nagasaki i president de la Conferència Episcopal Japonesa, Joseph Mitsuaki Takami.

Aquesta reflexió acompanya la iniciativa anual Deu Dies per la Pau, promoguda per recordar les víctimes dels bombardejos a finals de la Segona Guerra Mundial al Japó.

La Conferència Episcopal Japonesa ha tornat a demanar la prohibició de les armes nuclears perquè, segons Mons. Mitsuaki, “és forta la idea que les armes nuclears són necessàries per a la dissuasió. La possessió d’armes nuclears és, sobretot, responsable de la carrera armamentística que porta inevitablement a la dependència econòmica de la indústria d’armament i demanda militar, i modela la política”.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció