En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Els bisbes japonesos condemnen les armes nuclears

Els bisbes del Japó han aprofitat el 73è aniversari dels bombardejos sobre les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki (6 i 9 d’agost del 1945, respectivament) per…

7 agost 2018

Agência Ecclesia

Comparteix

Els bisbes del Japó han aprofitat el 73è aniversari dels bombardejos sobre les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki (6 i 9 d’agost del 1945, respectivament) per fer una crida a posar fi a les armes nuclears.

“Els greus conflictes regionals, el terrorisme, l’amenaça de les armes nuclears, el problema dels refugiats, les diferents formes de discriminació i les disparitats econòmiques continuen amenaçant la pau de les persones d'arreu del món” ha dit l’arquebisbe de Nagasaki i president de la Conferència Episcopal Japonesa, Joseph Mitsuaki Takami.

Aquesta reflexió acompanya la iniciativa anual Deu Dies per la Pau, promoguda per recordar les víctimes dels bombardejos a finals de la Segona Guerra Mundial al Japó.

La Conferència Episcopal Japonesa ha tornat a demanar la prohibició de les armes nuclears perquè, segons Mons. Mitsuaki, “és forta la idea que les armes nuclears són necessàries per a la dissuasió. La possessió d’armes nuclears és, sobretot, responsable de la carrera armamentística que porta inevitablement a la dependència econòmica de la indústria d’armament i demanda militar, i modela la política”.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció