En directe

El Rosari

ESGLÉSIA ESPANYA

Els bisbes reafirmen la importància de l’assignatura de Religió en el sistema educatiu

Les recents declaracions de la ministra d’EducacióSra. Celaá sobre l’educació concertada i la classe de Religió han preocupatprofundament als bisbes de tot l’Estat. Tant és…

13 juliol 2018

Redacció

Comparteix

Les recents declaracions de la ministra d’EducacióSra. Celaá sobre l’educació concertada i la classe de Religió han preocupatprofundament als bisbes de tot l’Estat. Tant és així que el Comitè Executiu dela Conferència Episcopal Espanyola no ha tardat a emetre un comunicat permostrar la seva disconformitat, en el qual els prelats han recordat laimportància de l’assignatura de Religió en el sistema educatiu i han demanatque es respecti l’esperit de la Constitució.

Tal com expliquen a la nota, l’assignatura de Religióha de tenir una consideració adequada en el sistema educatiu, ja que “ésnecessària per a la formació integral de la persona i no pot ser substituïdaper una ètica de l’Estat imposada pels poders públics". A més, com recordael comunicat, “són els pares els que tenen el dret a triar el model educatiuque vulguin per als seus fills”, ja que els drets a la llibertat religiosa i al’educació estan plenament reflectits a la Constitució (art 16 i 27). Ésprecisament l’esperit de la Constitució un dels principals motius pels qual laConferència Episcopal Espanyola ha demanat que es respectin aquests drets, quecom han exposat els prelats, “no s’han de menysvalorar per iniciatives quedificulten la necessària concòrdia que exigeix la cohesió social”.

D’altra banda, la Conferència Episcopal Espanyolaha aprofitat també aquest comunicat per mostrar la seva comunió i solidaritatamb els bisbes de Nicaragua, que recentment han sofert atacs per haver defensatels drets legítims dels ciutadans: “Desitgem que el respecte a la dignitat deles persones i el diàleg entre les parts enfrontades siguin el camí per lanecessària pacificació de la societat”.

 

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció