En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA ESPANYA

Els bisbes reafirmen la importància de l’assignatura de Religió en el sistema educatiu

Les recents declaracions de la ministra d’EducacióSra. Celaá sobre l’educació concertada i la classe de Religió han preocupatprofundament als bisbes de tot l’Estat. Tant és…

13 juliol 2018

Redacció

Comparteix

Les recents declaracions de la ministra d’EducacióSra. Celaá sobre l’educació concertada i la classe de Religió han preocupatprofundament als bisbes de tot l’Estat. Tant és així que el Comitè Executiu dela Conferència Episcopal Espanyola no ha tardat a emetre un comunicat permostrar la seva disconformitat, en el qual els prelats han recordat laimportància de l’assignatura de Religió en el sistema educatiu i han demanatque es respecti l’esperit de la Constitució.

Tal com expliquen a la nota, l’assignatura de Religióha de tenir una consideració adequada en el sistema educatiu, ja que “ésnecessària per a la formació integral de la persona i no pot ser substituïdaper una ètica de l’Estat imposada pels poders públics". A més, com recordael comunicat, “són els pares els que tenen el dret a triar el model educatiuque vulguin per als seus fills”, ja que els drets a la llibertat religiosa i al’educació estan plenament reflectits a la Constitució (art 16 i 27). Ésprecisament l’esperit de la Constitució un dels principals motius pels qual laConferència Episcopal Espanyola ha demanat que es respectin aquests drets, quecom han exposat els prelats, “no s’han de menysvalorar per iniciatives quedificulten la necessària concòrdia que exigeix la cohesió social”.

D’altra banda, la Conferència Episcopal Espanyolaha aprofitat també aquest comunicat per mostrar la seva comunió i solidaritatamb els bisbes de Nicaragua, que recentment han sofert atacs per haver defensatels drets legítims dels ciutadans: “Desitgem que el respecte a la dignitat deles persones i el diàleg entre les parts enfrontades siguin el camí per lanecessària pacificació de la societat”.

 

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024