En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

"Els CIE són un despropòsit tal com estan pensats"

“Els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) sónun despropòsit tal com estan pensats i tal com estan muntats en l’actualitat”.Així ho ha explicat SantiTorres, portaveu de la…

25 gener 2018

Macià Grau Puig

Comparteix

Els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) sónun despropòsit tal com estan pensats i tal com estan muntats en l’actualitat”.Així ho ha explicat SantiTorres, portaveu de la Fundació Migra Studium (entitat del servei Jesuïta aMigrants), que lluita davant la injustícia que pateixen diàriament les personesque estan en una situació irregular al país.

Aquesta Fundació és la responsable de la Vetllade pregària que s’organitza cada any a les portes del CIE de Barcelona (ZonaFranca), i que el 20 de gener passat va comptar amb més de 200 voluntaris quehi van participar.

L’objectiu de la pregària, segons SantiTorres, és doble: “Solidaritat amb els interns i denúncia d’una situació d’injustíciaque els ha portat a ser privats de llibertat”, però també “constatar que aquellés també un lloc sagrat, perquè la presència de Déu és més intensa allà on lespersones pateixen”.

Tot i les protestes que la Fundació MigraStudium i altres entitats realitzen cada any, de moment el Ministeri de l’Interiorencara no s’ha replantejat canviar una situació que és insofrible per alsinterns. Per a l’entitat del servei Jesuïta a Migrants, la solució és clara: “sies vol tramitar l'expulsió d'aquelles persones en situació irregular, hi haalternatives al CIE que no han d'obligar forçosament a l'internament i privacióde llibertat de les persones”. 

Les accions solidàries de la Fundaciócontinuaran el dissabte 27 de gener a les 21 hores, amb un concert que organitzajuntament amb SICAR.cat i que finalitzarà la campanya "TrencantFronteres" . L’actuació, a càrrec d'Esteban Faro, es celebrarà a la SalaLuz de Gas de Barcelona.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció