En directe

El diumenge a Montserrat

ACCIÓ SOCIAL

"Els CIE són un despropòsit tal com estan pensats"

“Els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) sónun despropòsit tal com estan pensats i tal com estan muntats en l’actualitat”.Així ho ha explicat SantiTorres, portaveu de la…

25 gener 2018

Macià Grau Puig

Comparteix

Els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) sónun despropòsit tal com estan pensats i tal com estan muntats en l’actualitat”.Així ho ha explicat SantiTorres, portaveu de la Fundació Migra Studium (entitat del servei Jesuïta aMigrants), que lluita davant la injustícia que pateixen diàriament les personesque estan en una situació irregular al país.

Aquesta Fundació és la responsable de la Vetllade pregària que s’organitza cada any a les portes del CIE de Barcelona (ZonaFranca), i que el 20 de gener passat va comptar amb més de 200 voluntaris quehi van participar.

L’objectiu de la pregària, segons SantiTorres, és doble: “Solidaritat amb els interns i denúncia d’una situació d’injustíciaque els ha portat a ser privats de llibertat”, però també “constatar que aquellés també un lloc sagrat, perquè la presència de Déu és més intensa allà on lespersones pateixen”.

Tot i les protestes que la Fundació MigraStudium i altres entitats realitzen cada any, de moment el Ministeri de l’Interiorencara no s’ha replantejat canviar una situació que és insofrible per alsinterns. Per a l’entitat del servei Jesuïta a Migrants, la solució és clara: “sies vol tramitar l'expulsió d'aquelles persones en situació irregular, hi haalternatives al CIE que no han d'obligar forçosament a l'internament i privacióde llibertat de les persones”. 

Les accions solidàries de la Fundaciócontinuaran el dissabte 27 de gener a les 21 hores, amb un concert que organitzajuntament amb SICAR.cat i que finalitzarà la campanya "TrencantFronteres" . L’actuació, a càrrec d'Esteban Faro, es celebrarà a la SalaLuz de Gas de Barcelona.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024