En directe

Fabricació pròpia

ECONOMIA I FINANCES

Sense categoria

"Els Estats Units sempre prenen les decisions econòmiques primer i Europa va al darrere"

El professor d’empresa a la Universitat de Barcelona i expert en banca, Emili Vizuete, considera que les pujades dels tipus d’interès són “salvatges”

13 juny 2023

Comparteix

Aquesta setmana estarà marcada per la decisió que prenguin els bancs centrals. Dimecres es coneixerà la de la Reserva Federal, dijous la del Banc Central Europeu (BCE) i, divendres, la del Banc del Japó. Segons el professor d'empresa de la Universitat de Barcelona, Emili Vizuete, els Estats Units són els qui prenen les decisions i Europa és qui va al darrere.

Monedes que cauen

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', l'expert en banca ha explicat que "els indicadors dels Estats Units són diferents dels que hi ha a la Unió Europea, perquè la Reserva Federal". "En ser única, actua amb més unitat, però a Europa la política monetària està en mans del BCE però, després, cada estat té la seva política fiscal i fa que hi hagi disparitat".

"A Europa la política monetària està en mans del BCE però, després, cada estat té la seva política fiscal i fa que hi hagi disparitat"

Sobre les pujades del tipus d'interès, el professor ha explicat que "són salvatges" perquè fa un any estaven gairebé al 0 i ara s'està parlant d'un 3,75%. "Això és una bogeria per les famílies que van més atabalades i que s'acaben trobant amb problemes perquè els tipus se'ls hi han multiplicat de manera exponencial", ha sentenciat l'expert en banca.

Entrevista a Emili Vizuete, professor del departament d'empresa de la Universitat de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Gerardo Pisarello sobre l'amnistia: Hi ha diferents propostes sobre la taula"

Gerardo Pisarello, secretari primer de la mesa del Congrés dels Diputats

El primer secretari de la mesa del Congrés confirma, a Ràdio Estel, que hi ha hagut un intercanvi de documents sobre la possibilitat d'amnistia, però insisteix en el fet que s'ha de ser discret

28 setembre 2023

Redacció