En directe

Fórmula Estel

ECONOMIA I FINANCES

Sense categoria

"Els Estats Units sempre prenen les decisions econòmiques primer i Europa va al darrere"

El professor d’empresa a la Universitat de Barcelona i expert en banca, Emili Vizuete, considera que les pujades dels tipus d’interès són “salvatges”

13 juny 2023

Comparteix

Aquesta setmana estarà marcada per la decisió que prenguin els bancs centrals. Dimecres es coneixerà la de la Reserva Federal, dijous la del Banc Central Europeu (BCE) i, divendres, la del Banc del Japó. Segons el professor d'empresa de la Universitat de Barcelona, Emili Vizuete, els Estats Units són els qui prenen les decisions i Europa és qui va al darrere.

Monedes que cauen

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', l'expert en banca ha explicat que "els indicadors dels Estats Units són diferents dels que hi ha a la Unió Europea, perquè la Reserva Federal". "En ser única, actua amb més unitat, però a Europa la política monetària està en mans del BCE però, després, cada estat té la seva política fiscal i fa que hi hagi disparitat".

"A Europa la política monetària està en mans del BCE però, després, cada estat té la seva política fiscal i fa que hi hagi disparitat"

Sobre les pujades del tipus d'interès, el professor ha explicat que "són salvatges" perquè fa un any estaven gairebé al 0 i ara s'està parlant d'un 3,75%. "Això és una bogeria per les famílies que van més atabalades i que s'acaben trobant amb problemes perquè els tipus se'ls hi han multiplicat de manera exponencial", ha sentenciat l'expert en banca.

Entrevista a Emili Vizuete, professor del departament d'empresa de la Universitat de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció