En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els maristes estudien accions judicials contra la productora de "Shootball"

Arran de l'emissió del document Shootball al programa Sense Ficció de TV3, els Maristes de la Província de l'Hermitage han fet un comunicat en què…

14 juny 2018

Redacció

Comparteix

Arran de l'emissió del document Shootball al programa Sense Ficció de TV3, els Maristes de la Província de l'Hermitage han fet un comunicat en què afirmen que "es tracta d'un producte tendenciós, parcial i amb greus mancances ètiques, tant per les afirmacions i acusacions que s'hi fan contra els Maristes, totalment falses i insidioses, com per la seva finalitat: fer d'un fet tan greu com la pederàstia i l'abús sexual a infants un trist espectacle"

Per això, estan "estudiant dur a terme les accions judicials que corresponguin contra les acusacions fetes tant al documental com a les xarxes socials per part de la productora responsable de Shootball, donat que no tenen cap mena de veracitat i són únicament opinions personals no contrastades". Com a mostra, recorda el comunicat, "els Maristes vam ser els primers i únics a denunciar a la Fiscalia de Menors Joaquín Benítez l'any 2011, tan bon punt vam tenir notícia de fets presumptament constitutius de delicte"
El comunicat també denuncia que la productora responsable de la realització de Shootball va demanar la participació dels Maristes en un reportatge sobre la protecció als infants i joves en els centres educatius, juntament amb altres institucions. "Per tant", diu el comunicat, "els veritables objectius del documental van ser sempre amagats darrere de subterfugis i manipulacions. El reportatge presenta la nostra institució de forma distorsionada i condemnada mitjançant l'ús i abús de tècniques manipulatives que vulneren tots els valors i el Codi Deontològic del periodisme".

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció