En directe

Trotamundos

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els maristes estudien accions judicials contra la productora de "Shootball"

Arran de l'emissió del document Shootball al programa Sense Ficció de TV3, els Maristes de la Província de l'Hermitage han fet un comunicat en què…

14 juny 2018

Redacció

Comparteix

Arran de l'emissió del document Shootball al programa Sense Ficció de TV3, els Maristes de la Província de l'Hermitage han fet un comunicat en què afirmen que "es tracta d'un producte tendenciós, parcial i amb greus mancances ètiques, tant per les afirmacions i acusacions que s'hi fan contra els Maristes, totalment falses i insidioses, com per la seva finalitat: fer d'un fet tan greu com la pederàstia i l'abús sexual a infants un trist espectacle"

Per això, estan "estudiant dur a terme les accions judicials que corresponguin contra les acusacions fetes tant al documental com a les xarxes socials per part de la productora responsable de Shootball, donat que no tenen cap mena de veracitat i són únicament opinions personals no contrastades". Com a mostra, recorda el comunicat, "els Maristes vam ser els primers i únics a denunciar a la Fiscalia de Menors Joaquín Benítez l'any 2011, tan bon punt vam tenir notícia de fets presumptament constitutius de delicte"
El comunicat també denuncia que la productora responsable de la realització de Shootball va demanar la participació dels Maristes en un reportatge sobre la protecció als infants i joves en els centres educatius, juntament amb altres institucions. "Per tant", diu el comunicat, "els veritables objectius del documental van ser sempre amagats darrere de subterfugis i manipulacions. El reportatge presenta la nostra institució de forma distorsionada i condemnada mitjançant l'ús i abús de tècniques manipulatives que vulneren tots els valors i el Codi Deontològic del periodisme".

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció