En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

Els periodistes, intenció del Papa Francesc per aquest mes d'Octubre

El jesuïta Fréderic Fornos, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ha explicat aquest dilluns que la intenció universal de Francesc  per aquest mes…

4 octubre 2016

Comparteix
El jesuïta Fréderic Fornos, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ha explicat aquest dilluns que la intenció universal de Francesc  per aquest mes és "perquè els periodistes, en l'exercici de la seva professió, estiguin sempre motivats pel respecte a la veritat i un fort sentit ètic". El missatge, que es fa públic aquest mateix dimarts amb la difusió del vídeo mensual, arriba uns dies després que el mateix pontífex rebés un nombrós grup de periodistes del Consell Nacional Italià de l'Orde dels Periodistes. Va ser un moment important, ja que va subratllar la responsabilitat de la feina d'aquest col·lectiu professional. Aquest mes el Papa convida a pregar per ells.
El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha comentat també, fent seves paraules del Sant Pare, que "el periodisme no pot esdevenir una arma de destrucció de persones o pobles o alimentar pors davant els canvis o fenòmens, com ara la immigració forçada per la guerra o la fam". Sobre els consells que va donar el Papa, Frederic Fornos ha afegit que "val la pena meditar-los a partir de tres punts: amor a la veritat, viure amb professionalitat i respectar la dignitat humana". El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha destacat que, en els Exercicis Espirituals de Sant Ignasi, està clarament indicat que el discerniment és "per buscar i trobar la voluntat divina"
El jesuïta Fréderic Fornos ha comentat, a més, la crida del Sant Pare a no sotmetre la comunicació als propis interessos. "En una societat democràtica com la nostra, esperem molt dels periodistes, ja que apareixen com a protectors de la nostra societat, i ens desperten denunciant el mal. Són per això també els primers que tota dictadura o règim autoritari volen callar", ha explicat. Finalment el director de la Xarxa de Pregària del Papa ha confirmat que, en el vídeo del Papa d'aquest mes, hi participen també periodistes que treballen a Roma i en altres llocs del món. El protagonista principal és el Sant Pare, que invitarà a unir forces per a pregar per la tasca dels mitjans de comunicació.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció