En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Els periodistes, intenció del Papa Francesc per aquest mes d'Octubre

El jesuïta Fréderic Fornos, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ha explicat aquest dilluns que la intenció universal de Francesc  per aquest mes…

4 octubre 2016

Comparteix
El jesuïta Fréderic Fornos, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ha explicat aquest dilluns que la intenció universal de Francesc  per aquest mes és "perquè els periodistes, en l'exercici de la seva professió, estiguin sempre motivats pel respecte a la veritat i un fort sentit ètic". El missatge, que es fa públic aquest mateix dimarts amb la difusió del vídeo mensual, arriba uns dies després que el mateix pontífex rebés un nombrós grup de periodistes del Consell Nacional Italià de l'Orde dels Periodistes. Va ser un moment important, ja que va subratllar la responsabilitat de la feina d'aquest col·lectiu professional. Aquest mes el Papa convida a pregar per ells.
El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha comentat també, fent seves paraules del Sant Pare, que "el periodisme no pot esdevenir una arma de destrucció de persones o pobles o alimentar pors davant els canvis o fenòmens, com ara la immigració forçada per la guerra o la fam". Sobre els consells que va donar el Papa, Frederic Fornos ha afegit que "val la pena meditar-los a partir de tres punts: amor a la veritat, viure amb professionalitat i respectar la dignitat humana". El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha destacat que, en els Exercicis Espirituals de Sant Ignasi, està clarament indicat que el discerniment és "per buscar i trobar la voluntat divina"
El jesuïta Fréderic Fornos ha comentat, a més, la crida del Sant Pare a no sotmetre la comunicació als propis interessos. "En una societat democràtica com la nostra, esperem molt dels periodistes, ja que apareixen com a protectors de la nostra societat, i ens desperten denunciant el mal. Són per això també els primers que tota dictadura o règim autoritari volen callar", ha explicat. Finalment el director de la Xarxa de Pregària del Papa ha confirmat que, en el vídeo del Papa d'aquest mes, hi participen també periodistes que treballen a Roma i en altres llocs del món. El protagonista principal és el Sant Pare, que invitarà a unir forces per a pregar per la tasca dels mitjans de comunicació.

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció