En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Els periodistes, intenció del Papa Francesc per aquest mes d'Octubre

El jesuïta Fréderic Fornos, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ha explicat aquest dilluns que la intenció universal de Francesc  per aquest mes…

4 octubre 2016

Comparteix
El jesuïta Fréderic Fornos, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ha explicat aquest dilluns que la intenció universal de Francesc  per aquest mes és "perquè els periodistes, en l'exercici de la seva professió, estiguin sempre motivats pel respecte a la veritat i un fort sentit ètic". El missatge, que es fa públic aquest mateix dimarts amb la difusió del vídeo mensual, arriba uns dies després que el mateix pontífex rebés un nombrós grup de periodistes del Consell Nacional Italià de l'Orde dels Periodistes. Va ser un moment important, ja que va subratllar la responsabilitat de la feina d'aquest col·lectiu professional. Aquest mes el Papa convida a pregar per ells.
El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha comentat també, fent seves paraules del Sant Pare, que "el periodisme no pot esdevenir una arma de destrucció de persones o pobles o alimentar pors davant els canvis o fenòmens, com ara la immigració forçada per la guerra o la fam". Sobre els consells que va donar el Papa, Frederic Fornos ha afegit que "val la pena meditar-los a partir de tres punts: amor a la veritat, viure amb professionalitat i respectar la dignitat humana". El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha destacat que, en els Exercicis Espirituals de Sant Ignasi, està clarament indicat que el discerniment és "per buscar i trobar la voluntat divina"
El jesuïta Fréderic Fornos ha comentat, a més, la crida del Sant Pare a no sotmetre la comunicació als propis interessos. "En una societat democràtica com la nostra, esperem molt dels periodistes, ja que apareixen com a protectors de la nostra societat, i ens desperten denunciant el mal. Són per això també els primers que tota dictadura o règim autoritari volen callar", ha explicat. Finalment el director de la Xarxa de Pregària del Papa ha confirmat que, en el vídeo del Papa d'aquest mes, hi participen també periodistes que treballen a Roma i en altres llocs del món. El protagonista principal és el Sant Pare, que invitarà a unir forces per a pregar per la tasca dels mitjans de comunicació.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció