En directe

La Caravana

POLÍTICA

“Els polítics han de sortir de les trinxeres ideològiques i dialogar”

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Toni Picó, advocat…

12 juliol 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Toni Picó, advocat i exdiputat d'Unió, i Irene Pardo, presidenta de Noves Generacions del PP de Catalunya, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Catalunya, amb el conflicte i el judici del procés, realitat que ha marcat novament la temporada. Pardo ha comentat que “l’independentisme flaqueja més que mai, tal i com s’ha vist amb el pacte de la Diputació de Barcelona”, i que “sorprèn la petició de Pedro Sánchez per buscar l’abstenció dels populars mentre els seus pacten amb els independentistes”. Capdevila ha destacat, en referència a les dificultats per investir un president del govern espanyol, que “ara estem vivint les seqüeles del terratrèmol que ha estat la moció de censura”.
En un altre moment, el diputat republicà ha celebrat que “no s’havia vist mai un resultat electoral tan favorable per a Esquerra”, referint-se a les dues últimes convocatòries electorals, sobretot generals i municipals. Per la seva banda, Picó ha constatat que els ciutadans “no ens podem permetre una paralització del Parlament de Catalunya”. Igualment ha destacat que “hem de tenir governs en actiu, per tal que responguin a les nostres necessitats, i aquest no és el cas ni de Catalunya ni d’Espanya”. Capdevila, en canvi, ha aclarit que “les darreres dades i les previsions de creixement de l’IPC mostren una millora, tot i la poca activitat legislativa”. Finalment, l'advocat i exdiputat d'Unió també ha conclòs que “els polítics han de sortir de les seves trinxeres ideològiques i han de dialogar”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d'aquest divendres 12 de juliol.

La situació política a Catalunya ha estat marcada, aquesta temporada que ara acabem, pel conflicte i el judici del procés. La proposta formulada la setmana passada pel president del Parlament, Roger Torrent, que plantejava al govern espanyol pactar un referèndum a l’estil del Canadà amb el Québec, ha estat un dels últims moviments des de l’independentisme. Des de Madrid, continua havent-hi les dues sensibilitats: una més oberta a un diàleg esperançador i una altra més contundent i contrària a qualsevol iniciativa que comporti decidir des de Catalunya sobre la seva independència.

El judici del procés, que s’acabava ara fa unes setmanes, donarà pas a una sentència probablement entre el setembre i l’octubre. Sigui quina sigui la resolució judicial, tindrà conseqüències polítiques i social, tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat. El període estiuenc servirà, en alguns aspectes, de reflexió per a futurs plantejaments i recomposicions de la situació global. Mentrestant, els moviments a Europa han ratificat la visió d’un problema intern entre Catalunya i el conjunt d’Espanya, com apuntava l’altre dia el qui serà nou responsable de Política Exterior a la Unió, Josep Borrell.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció