En directe

Fabricació pròpia

POLÍTICA

“Els polítics han de trobar solucions a partir del vot dels electors”

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Lluís Sols, professor i col·laborador de Cristianisme i Justícia,…

5 juliol 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix
Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Lluís Sols, professor i col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Lluís Serra, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els moviments polítics de cara a la investidura de Pedro Sánchez, que finalment serà els dies 22 i 23 de juliol. Armengol ha apuntat que, “si no hi ha pactes amagats, l’escenari va cap a noves eleccions”, i que, “de cara a la galeria, ningú no vol les eleccions, però el PSOE tampoc s’ha esmerçat gaire per aconseguir els suports”. Sols, en canvi, ha destacat que, “perquè Sánchez sigui president, cal que Podem voti a favor i que algú s’abstingui, ja siguin els independentistes o el PP”. En aquesta línia, també ha manifestat que “l’abstenció del PP pot semblar per patriotisme, però també té interessos electorals”. Serra ha afegit que “Pedro Sánchez està jugant amb les seves cartes del tot o res però amb farol, com es diu en el mus: si li surt bé, serà president; si no, hi haurà eleccions al novembre”.
D’altra banda, Armengol ha remarcat que “Esquerra Republicana es mor de ganes d’abstenir-se a la investidura però, si Pedro Sánchez segueix en la seva línia, ho tindrà molt difícil”. A més, ha comentat que “no hi ha cap partit que tingui un projecte per a Espanya, com tampoc propostes econòmiques o polítiques, sinó que tot es redueix a moviments interessats”. Sols ha posat de manifest que “als independentistes els interessa més que Pedro Sánchez no depengui de les forces nacionalistes, perquè així té les mans més lliures per avançar en el diàleg”. Armengol també ha destacat que, “per al bé comú, es positiu que hi hagi investidura”. Sols ha conclòs que “ens manca cultura de coalició” i que “l'obligació dels polítics és trobar una solució amb allò que han votat els electors”.

És pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat  d'aquest divendres 5 de juliol.
Els moviments polítics de cara a la investidura de Pedro Sánchez, que finalment serà els dies 22 i 23 de juliol, són una realitat. El debat es farà, tot i que no és del tot segura l’elecció com a president, ni tan sols en una segona votació per majoria simple. El que passi en el debat, d'aquí a dues setmanes, marcarà la dinàmica política en moltes qüestions importants, però sobretot en la situació a Catalunya, on els partits independentistes reclamen, en principi de manera majoritària, que comenci a funcionar un govern espanyol ja avalat pel Congrés i constituït formalment en la nova legislatura.
Un cop descartada qualsevol col·laboració de Ciutadans amb una abstenció, tot i les discrepàncies internes generades per aquest posicionament inamovible, les mirades se centren en el paper de Podem, dins un escenari que ha canviat després que tot semblava més fàcil per als socialistes l’endemà de les eleccions del 28 d’abril. Ara no sembla fàcil que hi hagi govern aviat, i es parla fins i tot de possibles noves eleccions el 27 d’octubre si aquest primer debat no prospera, tot i que no hi ha cap partit que vulgui el nou pas immediat per les urnes.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció