En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

“Els polítics han de trobar solucions a partir del vot dels electors”

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Lluís Sols, professor i col·laborador de Cristianisme i Justícia,…

5 juliol 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix
Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Lluís Sols, professor i col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Lluís Serra, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els moviments polítics de cara a la investidura de Pedro Sánchez, que finalment serà els dies 22 i 23 de juliol. Armengol ha apuntat que, “si no hi ha pactes amagats, l’escenari va cap a noves eleccions”, i que, “de cara a la galeria, ningú no vol les eleccions, però el PSOE tampoc s’ha esmerçat gaire per aconseguir els suports”. Sols, en canvi, ha destacat que, “perquè Sánchez sigui president, cal que Podem voti a favor i que algú s’abstingui, ja siguin els independentistes o el PP”. En aquesta línia, també ha manifestat que “l’abstenció del PP pot semblar per patriotisme, però també té interessos electorals”. Serra ha afegit que “Pedro Sánchez està jugant amb les seves cartes del tot o res però amb farol, com es diu en el mus: si li surt bé, serà president; si no, hi haurà eleccions al novembre”.
D’altra banda, Armengol ha remarcat que “Esquerra Republicana es mor de ganes d’abstenir-se a la investidura però, si Pedro Sánchez segueix en la seva línia, ho tindrà molt difícil”. A més, ha comentat que “no hi ha cap partit que tingui un projecte per a Espanya, com tampoc propostes econòmiques o polítiques, sinó que tot es redueix a moviments interessats”. Sols ha posat de manifest que “als independentistes els interessa més que Pedro Sánchez no depengui de les forces nacionalistes, perquè així té les mans més lliures per avançar en el diàleg”. Armengol també ha destacat que, “per al bé comú, es positiu que hi hagi investidura”. Sols ha conclòs que “ens manca cultura de coalició” i que “l'obligació dels polítics és trobar una solució amb allò que han votat els electors”.

És pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat  d'aquest divendres 5 de juliol.
Els moviments polítics de cara a la investidura de Pedro Sánchez, que finalment serà els dies 22 i 23 de juliol, són una realitat. El debat es farà, tot i que no és del tot segura l’elecció com a president, ni tan sols en una segona votació per majoria simple. El que passi en el debat, d'aquí a dues setmanes, marcarà la dinàmica política en moltes qüestions importants, però sobretot en la situació a Catalunya, on els partits independentistes reclamen, en principi de manera majoritària, que comenci a funcionar un govern espanyol ja avalat pel Congrés i constituït formalment en la nova legislatura.
Un cop descartada qualsevol col·laboració de Ciutadans amb una abstenció, tot i les discrepàncies internes generades per aquest posicionament inamovible, les mirades se centren en el paper de Podem, dins un escenari que ha canviat després que tot semblava més fàcil per als socialistes l’endemà de les eleccions del 28 d’abril. Ara no sembla fàcil que hi hagi govern aviat, i es parla fins i tot de possibles noves eleccions el 27 d’octubre si aquest primer debat no prospera, tot i que no hi ha cap partit que vulgui el nou pas immediat per les urnes.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció