En directe

El propòsit

SOCIETAT

"Els Pressupostos 2021 surten d'una batalla política PSOE-Podem"

El periodista Salvador Aragonés, presentador del programa Economia amb valors de Ràdio Estel, ha destacat que els Pressupostos Generals de l'Estat, que el Congrés aprovarà…

27 novembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El periodista Salvador Aragonés, presentador del programa Economia amb valors de Ràdio Estel, ha destacat que els Pressupostos Generals de l'Estat, que el Congrés aprovarà dijous vinent i que tindran llum verda definitiva el 29 de desembre, "són més polítics que no pas altra cosa, tot i que és positiu que n'hi hagi". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat, ha situat com la creu del projecte "el fet que no hi hagi consens entre totes les forces polítiques, especialment en aquest temps de pandèmia en què necessitem unió a tot arreu". El també professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya ha comentat, referint-se al contingut de la llei, que "l'harmonització fiscal és un brindis al sol, perquè no és el mateix parlar de Madrid que referir-nos al País Basc i Navarra, que tenen el concert econòmic i on hi ha, per cert, també moltes empreses catalanes". Ha aclarit que "el govern espanyol no pot obligar la Comunitat de Madrid a apujar els impostos, perquè seria fins i tot inconstitucional". Aragonés s'ha mostrat "decebut per la sortida de Ciutadans de l'acord pels Pressupostos, a causa d'una batalla interna entre el Partit Socialista i Podem, que és la formació que vol lligar els de Pedro Sánchez per a tota la legislatura i ha buscat el suport de Bildu i d'Esquerra".
En un altre moment, Aragonés ha valorat positivament "que hi hagi un horitzó econòmic i una visió clara de futur, tot i que aquests comptes venen marcats per una batalla política que ha tornat a guanyar el partit de Pablo Iglesias". Ha admès que "les possibilitats d'una entesa de l'actual govern amb el PP no era viable, però sí amb Ciutadans". Això sí, ha conclòs que "un consens hauria estat millor, potser amb una abstenció dels populars i, en qualsevol cas, més suports". El periodista ha atribuït els acords dels socialistes amb Esquerra "a un objectiu de cara a les eleccions, sobre el qual els republicans estan en la bona direcció, ja que molts catalans han vist que tenir la independència demà-passat ha estat més un problema que no pas una solució". Ha recordat que "Junts per Catalunya, segons les enquestes, està perdent suport", i fins i tot ha pronosticat que "la majoria independentista actual es trencarà en la propera legislatura" a partir de les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 27 de novembre.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció