En directe

Fórmula Estel

ECONOMIA I FINANCES

Els preus dels aliments no baixaran per Nadal i això obligarà les famílies a ajustar costos després de festes

El professor d'economia de la Universitat de Barcelona, Emili Vizuete, assegura que els preus dels aliments no baixaran de cara a Nadal perquè "els productors no baixaran el cost si les famílies compren igual" i que "venen mesos de ralentització de l'economia després de les festes"

19 desembre 2022

Redacció

Comparteix

El professor d'economia de la Universitat de Barcelona, Emili Vizuete, ha assegurat a Ràdio Estel que els preus dels aliments no baixaran de cara a Nadal perquè "els productors no baixaran el cost si les famílies compren igual". Vizuete ha explicat que "venen mesos de ralentització de l'economia després de les festes" i ha apuntat que les famílies hauran d'ajustar costos després de l'alegria de Nadal.

Amb tot, però, el professor ha reiterat que "el pitjor ja ha passat i que ara només queda anar a millor". A més, ha detallat que el que ajudaria a mitigar aquest increment de la cistella seria rebaixar l'IVA dels aliments, una mesura que el govern espanyol descarta a priori, però que fa setmanes que torna a estar sobre la taula.

Sobre com fer una compra conscient, el professor Vizuete ha exposat que el millor és "buscar i comparar" i comprar amb seny. Si els preus continuen pujant, el millor segons el professor és "anticipar les compres de Nadal".

Entrevista a Emili Vizuete, professor d'economia de la UB

0:00 / 0:00

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció