En directe

La Caravana

ECONOMIA I FINANCES

Els preus dels aliments no baixaran per Nadal i això obligarà les famílies a ajustar costos després de festes

El professor d'economia de la Universitat de Barcelona, Emili Vizuete, assegura que els preus dels aliments no baixaran de cara a Nadal perquè "els productors no baixaran el cost si les famílies compren igual" i que "venen mesos de ralentització de l'economia després de les festes"

19 desembre 2022

Redacció

Comparteix

El professor d'economia de la Universitat de Barcelona, Emili Vizuete, ha assegurat a Ràdio Estel que els preus dels aliments no baixaran de cara a Nadal perquè "els productors no baixaran el cost si les famílies compren igual". Vizuete ha explicat que "venen mesos de ralentització de l'economia després de les festes" i ha apuntat que les famílies hauran d'ajustar costos després de l'alegria de Nadal.

Amb tot, però, el professor ha reiterat que "el pitjor ja ha passat i que ara només queda anar a millor". A més, ha detallat que el que ajudaria a mitigar aquest increment de la cistella seria rebaixar l'IVA dels aliments, una mesura que el govern espanyol descarta a priori, però que fa setmanes que torna a estar sobre la taula.

Sobre com fer una compra conscient, el professor Vizuete ha exposat que el millor és "buscar i comparar" i comprar amb seny. Si els preus continuen pujant, el millor segons el professor és "anticipar les compres de Nadal".

Entrevista a Emili Vizuete, professor d'economia de la UB

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció