En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

Els serveis d'atenció integral a les dones denuncien que hi ha propietaris que es neguen a llogar pisos a víctimes de violència masclista

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Irene Andrés, la responsable del servei d'atenció integral a les dones d'In via, ha defensat la importància de l'assessorament i l'acompanyament a les víctimes a l'hora de denunciar.

25 novembre 2021

Redacció

Comparteix

Irene Andres, la responsable del servei d'atenció integral a les dones de l'associació In via, ha defensat la importància de l'assessorament i l'acompanyament a les víctimes a l'hora de denunciar. "Ens costa molt poder llogar pisos a propietaris perquè, quan s'assabenten que són per a famílies que han patit situacions de violència, no ens lloguen els pisos". "És una realitat 'frapant'", ha sentenciat.


Andres, també representant de les educadores socials de la Comissió Nacional de Violència de Catalunya, ha comentat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que una de les feines de l'entitat és oferir aquests "pisos pont" a dones amb fills que han patit violència masclista, que els serveixen per "emancipar-se, on convisquin dues famílies amb suport dels nostres professionals per tornar a la societat normalitzada poc a poc". Andres ha considerat que "és fruit de la por de la gent a saber què passa després de situacions de violència". Per això, ha demanat un canvi de concepció de l'ajuda, més sensibilitat per part de la població i el seu compromís cap a aquest col·lectiu.


La també representant de les educadores socials de la Comissió Nacional de Violència de Catalunya ha destacat que "si les dones no estan ben assessorades i si no es troben en una bona situació psicoemocional, les denúncies no són adequades". També ha apuntat cap a l'acompanyament d'aquestes persones quan denuncien a la policia. Per això, ha comentat la importància d'anar a entitats per no passar aquest procés en soledat.

"Si les dones no estan ben assessorades i si no es troben en una bona situació psicoemocional, les denúncies no són adequades."

Andres també ha alertat que en les xarxes socials "és molt més fàcil ser agressor i que no hi hagi conseqüències" i, per això, ha explicat el paper fonamental dels pares i que estiguin atents.

Entrevista a Irene Andres, responsable del servei d'atenció integral a les dones de l'Associació 'In via'

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

"Ajudo les dones a recuperar la seva autoestima"

"Ajudo les dones a recuperar la seva autoestima"

En el Dia Internacional de la Dona, aquest dijous 8 de març, la Fórmula Estel informativa, s’ha omplert de dones: la periodista Teresa Carreras, l’escriptora…

8 març 2018

@BorjaDeMaria

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

Violant Cervera, consellera de Drets Socials, exposa que "la llei estatal d'habitatge està molt mal finançada” i que no aporta els recursos necessaris per fer front a l'emergència habitacional

Cervera ha anunciat que el Govern portarà la llei estatal d'habitatge al Tribunal Constitucional, previ dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, si no es modifica el seu redactat durant el tràmit parlamentari.

5 novembre 2021

Redacció