En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“En el moment en què es debilita la democràcia, l’extrema dreta aprofita per debilitar-la encara més”

“La situació a Bolívia és d’un evident buit de poder, amb un pedaç provisional, molt descontentament social i revoltes a molts indrets del país”. Així…

13 novembre 2019

Comparteix
La situació a Bolívia és d’un evident buit de poder, amb un pedaç provisional, molt descontentament social i revoltes a molts indrets del país”. Així ha començat l’entrevista realitzada al programa “A primera hora” de Ràdio Estel, on s’ha analitzat el conflicte polític que viu el país americà amb Jordi Palou-Loverdos, advocat i expert en conflictes internacionals i director de la Fundació “Carta de la pau dirigida a l’ONU”.
 
Durant 14 anys, el país ha estat governat de forma democràtica per Evo Morales, el que fos, de fet, el primer president indígena de Bolívia. Palau-Loverdos ha explicat que “el conflicte neix de la incapacitat del govern de preparar un relleu natural en sentit democràtic”, fent referència a la formació de governs de naturalesa democràtica i ha afegit que “això va derivar en un referèndum que es va celebrar l’any 2016, on Evo Morales tenia com a objectiu canviar la constitució del país per poder tornar-se a presentar com a president. El resultat d’aquest referèndum va anar en contra d’ell, per això va fer una interpretació de la llei davant del tribunal constitucional per tornar-se a presentar”. Jordi Palou-Loverdos ha assegurat també que “en el moment en què es debilita la democràcia, l’extrema dreta aprofita per debilitar-la encara més i, si poden, prendre el poder d’una forma o altra”.
 
Mentrestant, Nicolás Maduro, José Mujica i el govern cubà denuncien un cop d’Estat encobert que, d’altra banda, Donald Trump celebra en el que veu un avís per als règims il·legítims de l’Amèrica del Sud. Sobre aquest tema, Jordi Palou-Loverdos ha declarat que “es necessita més temps i més informació per poder etiquetar. Malgrat tot, no és gens tranquil·litzant que el president dels Estats Units esperoni i aplaudeixi l’exercit bolivià, no sé si poden haver-hi suports per darrere cap a l’extrema dreta boliviana i cap a l’antiga classe dirigent per desplaçar del poder el partit polític d’Evo Morales”.
 
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció