En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

“En el moment en què es debilita la democràcia, l’extrema dreta aprofita per debilitar-la encara més”

“La situació a Bolívia és d’un evident buit de poder, amb un pedaç provisional, molt descontentament social i revoltes a molts indrets del país”. Així…

13 novembre 2019

Comparteix
La situació a Bolívia és d’un evident buit de poder, amb un pedaç provisional, molt descontentament social i revoltes a molts indrets del país”. Així ha començat l’entrevista realitzada al programa “A primera hora” de Ràdio Estel, on s’ha analitzat el conflicte polític que viu el país americà amb Jordi Palou-Loverdos, advocat i expert en conflictes internacionals i director de la Fundació “Carta de la pau dirigida a l’ONU”.
 
Durant 14 anys, el país ha estat governat de forma democràtica per Evo Morales, el que fos, de fet, el primer president indígena de Bolívia. Palau-Loverdos ha explicat que “el conflicte neix de la incapacitat del govern de preparar un relleu natural en sentit democràtic”, fent referència a la formació de governs de naturalesa democràtica i ha afegit que “això va derivar en un referèndum que es va celebrar l’any 2016, on Evo Morales tenia com a objectiu canviar la constitució del país per poder tornar-se a presentar com a president. El resultat d’aquest referèndum va anar en contra d’ell, per això va fer una interpretació de la llei davant del tribunal constitucional per tornar-se a presentar”. Jordi Palou-Loverdos ha assegurat també que “en el moment en què es debilita la democràcia, l’extrema dreta aprofita per debilitar-la encara més i, si poden, prendre el poder d’una forma o altra”.
 
Mentrestant, Nicolás Maduro, José Mujica i el govern cubà denuncien un cop d’Estat encobert que, d’altra banda, Donald Trump celebra en el que veu un avís per als règims il·legítims de l’Amèrica del Sud. Sobre aquest tema, Jordi Palou-Loverdos ha declarat que “es necessita més temps i més informació per poder etiquetar. Malgrat tot, no és gens tranquil·litzant que el president dels Estats Units esperoni i aplaudeixi l’exercit bolivià, no sé si poden haver-hi suports per darrere cap a l’extrema dreta boliviana i cap a l’antiga classe dirigent per desplaçar del poder el partit polític d’Evo Morales”.
 
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció