En directe

La Missa de cada dia

ACTUALITAT

Ens obrim als encants brasilers d'Antonio Carlos Jobim

Antônio Carlos Jobim nascut a Rio de Janeiro un 25 de gener de 1927 fou un compositor i pianista brasiler. Fou un dels principals impulsors…

24 gener 2017

David García

Comparteix

Antônio Carlos Jobim nascut a Rio de Janeiro un 25 de gener de 1927 fou un compositor i pianista brasiler. Fou un dels principals impulsors de la renovació de la música popular del Brasil, que els anys seixanta abocà en la Bossa nova. Moltes de les seves composicions, entre les quals Garota de Ipanema es feren populars arreu del món. Era fill d'una família acomodada que el 1930 decidí traslladar-se al barri d'Ipanema, a Rio de Janeiro. Incitat per l'afició musical de la seva germana, estudià lliçons de piano amb Hans Joachim Koellteuter i inicià els estudis d'Arquitectura mentre freqüentava els ambients bohemis de la capital carioca on aprengué a tocar també la guitarra. El 1950 abandonà aquella carrera i optà decididament per cultivar la guitarra, actuant en els clubs nocturns, com a pianista i guitarrista indistintament; eren anys de precarietat econòmica i hagué de compartir la música amb diversos treballs, un d'ells d'empleat d'una companyia discogràfica. En aquesta situació va conèixer al diplomàtic Vinicius de Moraes, el qual, aficionat al teatre, li demanà col·laboració i ambdós elaboraren una sèrie de cançons per una peça dramàtica que es titularia Orfeu negra, que el director de cinema francès portaria a la pantalla, on assolí un gran èxit, especialment per l'extraordinària banda sonora. Va morir a Nova York el 8 de desembre de 1994.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció