En directe

La Missa de cada dia

VATICÀ

Enviat especial del Papa a l'Iraq

Davant la greu situació que es viu a l'Iraq, el Papa ha nomenat el cardenal Fernando Filoni, prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels…

8 agost 2014

Redacció

Comparteix

Davant la greu situació que es viu a l'Iraq, el Papa ha nomenat el cardenal Fernando Filoni, prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, el seu enviat personal. La seva missió es expressar la proximiat espiritual de Francesc a les poblacions iraquianes i dur la solidaritat de l'Església.

D'altra banda, el papa ha demanat a la comunitat internacional que prengui mesures «per posar fi a la tragèdia humanitària» que s’està vivint a l’Iraq. Milers de persones han de fugir de la violència extrema del moviment jihadista de l’Estat Islàmic al nord del país. La Santa Seu ha redactat un comunicat amb el qual es torna a insistir en la proximitat del Papa per les poblacions cristianes.

P. Federico Lombardi ha assenyalat que el Papa «reitera la seva crida urgent a la comunitat internacional, perquè, prenent mesures per posar fi a la tragèdia humanitària que s’està vivint, treballem per protegir aquells que es veuen afectats o amenaçats per la violència, i assegurar-los l’ajuda necessària, especialment els més necessitats i els desplaçats, la sort dels quals depèn de la solidaritat dels altres».

El Director de la Sala de Premsa de la Santa Seu ha indicat que el Pontífex «segueix amb una profunda preocupació per les notícies dramàtiques que vénen del nord d’Iraq i que estan afectant persones indefenses. Especialment estan afectades les comunitats cristianes: és un poble que ha de fugir dels seus pobles a causa de la violència».

Duran l’oració de l’Àngelus del passat 20 de juliol, el Papa ja havia exclamat amb dolor la seva preocupació per l’Iraq: «els nostres germans estan perseguits, són expulsats, han d’abandonar les seves cases sense la possibilitat d’emportar-se res amb ells. A aquestes famílies els vull expressar la meva proximitat i la meva constant oració».

«Que el Déu de la Pau —acaba la nota vaticana— ens inspiri a tots un autèntic desig de diàleg i reconciliació. La violència no es pot vèncer amb violència. La violència es venç amb la pau! Que Maria, reina de la Pau, resi per tots nosaltres».

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció